Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. június 09., kedd 17:02 Állati hírek

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

A fél Londont átszelő Regents canal partján rendszeresen rengetegen üldögélnek, kocognak, bicikliznek, végig népszerű kávézók nyitottak ott, a város egyik pihenőhelye a partszakasz.

A rengetegféle ember különféle céllal és sebességgel érkezik, vannak, akik telefonjaikat nyomogatják, mások barátaikkal beszélgetve nem figyelnek, cikáznak a biciklisek is. Közben pedig senki nem figyel a környék régi lakóira, a kacsákra.

Egy civil szervezetnek, a The Canal & River Trust-nak ebből lett elege, ezért több helyen a járdára vékony fehér sávokat festett, direkt csak kacsáknak jelzéssel.

Az persze nem túl valószínű, hogy a kacsák ezentúl majd ebbe a sávba fognak közlekedni, az egésznek inkább szimbolikus funkciója van, és figyelmezteti az arra járó embereket arra, hogy figyeljenek kicsit jobban oda, mert itt kacsák is közlekednek.

496 Utoljára frissítve: 2015. július 11., szombat 13:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 17. 07:46 Állati hírek
  70 évesen tapasztalja meg a szabadságot az elefánt
  Az idős elefánt még csak most tanulja, hogy milyen az, ha nem bántják, nem zsákmányolják ki, és szabadon élhet.
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. jún. 03. 07:14 Állati hírek
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság?
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság? Felsorolni is nehéz, hány ifjúsági regény és film szólt arról, hogy a kutya és a macska örök ellenség. Ki emlékszik a Frakkra? A Kutyák és macskák szupertitkos összeesküvésére? Bizony, az emberben élénken él a kép, hogy…
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. máj. 25. 13:58 Állati hírek
  Azt hitték tumora van, de...
  Először azt hitték, tumor nő a macska hasában, de amit kiszedtek belőle, az az orvosokat is meglepte! Semmire nem gyanakodott a gazdi, amikor elvitte a macskáját az éves kötelező védőoltásra, az orvosok viszont megvizsgálták Garry-t, és egy hatalmas tumort tapogattak…

Segítsünk rajtuk!