Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. június 09., kedd 17:02 Állati hírek

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

A fél Londont átszelő Regents canal partján rendszeresen rengetegen üldögélnek, kocognak, bicikliznek, végig népszerű kávézók nyitottak ott, a város egyik pihenőhelye a partszakasz.

A rengetegféle ember különféle céllal és sebességgel érkezik, vannak, akik telefonjaikat nyomogatják, mások barátaikkal beszélgetve nem figyelnek, cikáznak a biciklisek is. Közben pedig senki nem figyel a környék régi lakóira, a kacsákra.

Egy civil szervezetnek, a The Canal & River Trust-nak ebből lett elege, ezért több helyen a járdára vékony fehér sávokat festett, direkt csak kacsáknak jelzéssel.

Az persze nem túl valószínű, hogy a kacsák ezentúl majd ebbe a sávba fognak közlekedni, az egésznek inkább szimbolikus funkciója van, és figyelmezteti az arra járó embereket arra, hogy figyeljenek kicsit jobban oda, mert itt kacsák is közlekednek.

423 Utoljára frissítve: 2015. július 11., szombat 13:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. aug. 26. 12:14 Állati hírek
  7 dolog, amit nem tud a kutyájáról
  Az AsapScience lelkes biológusai 7 pontban foglalták össze mindazon okokat, amiért érdemes kutyát tartani. Majd az egészet egy remek kis videóban is szemléltetik.
 • 2015. szept. 01. 14:37 Állati hírek
  Horgászni indultak, végül két kiscicát fogtak
  Amikor Jason Frost és Brandon Key elindultak szokásos horgásztúrájukra, még nem sejtették, hogy az egyik legemlékezetesebb fogásukat veszik majd videóra.
 • 2014. nov. 30. 11:51 Állati hírek
  Nem is háziasítottuk a macskát
  Először írták le a házimacska teljes genetikai kódját, melyből kiderült, milyen változásokat okozott a több évezredes együttélés az emberrel – írja az MTI. A vadon élő macskafélékhez képest módosultak azok a gének, amelyek az emlékezettel, a jutalmazással történő tanulással és…
 • 2015. dec. 05. 07:40 Állati hírek
  Amikor a felelőtlenség áldozatot követel
  Ha a gügyögés nem használ, akkor kénytelen az ember kemény eszközöket alkalmazni. Erre jutott egy állatkert igazgatója is, aki megunta, hogy hiába könyörögnek a látogatóknak: ne etessék az állatokat.
 • 2015. jún. 13. 11:19 Állati hírek
  Életében először fürdik a sanyarú sorsú tigris
  Bár természetes élőhelyükön a tigrisek szeretnek úszkálni, a két szumátrai tigris, Lily és Carli, akik egész eddig egy koszos betonketrecben éltek, még sohasem tapasztalhatták meg ezt az élményt.

Segítsünk rajtuk!