Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. június 09., kedd 17:02 Állati hírek

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

Külön totyogósávot festettek kacsáknak egy londoni parkban

A fél Londont átszelő Regents canal partján rendszeresen rengetegen üldögélnek, kocognak, bicikliznek, végig népszerű kávézók nyitottak ott, a város egyik pihenőhelye a partszakasz.

A rengetegféle ember különféle céllal és sebességgel érkezik, vannak, akik telefonjaikat nyomogatják, mások barátaikkal beszélgetve nem figyelnek, cikáznak a biciklisek is. Közben pedig senki nem figyel a környék régi lakóira, a kacsákra.

Egy civil szervezetnek, a The Canal & River Trust-nak ebből lett elege, ezért több helyen a járdára vékony fehér sávokat festett, direkt csak kacsáknak jelzéssel.

Az persze nem túl valószínű, hogy a kacsák ezentúl majd ebbe a sávba fognak közlekedni, az egésznek inkább szimbolikus funkciója van, és figyelmezteti az arra járó embereket arra, hogy figyeljenek kicsit jobban oda, mert itt kacsák is közlekednek.

452 Utoljára frissítve: 2015. július 11., szombat 13:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!