Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. szeptember 11., péntek 14:21 Állati hírek

Arat a halál a bálnáknál

Arat a halál a bálnáknál

Május óta harminc elpusztult bálna tetemét vetette partra a víz az alaszkai öbölben, írja a Time magazin, ami azért fontos, mert ilyen mértékű elhullást még soha nem jegyeztek fel a tengerbiológusok. A tudósok értetlenül állnak az eset előtt, amit "szokatlan elhullási eseményként" aposztrofálnak. "Egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy miért pusztultak el a bálnák" - nyilatkozta Dr. Teri Rowles, a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Fisheries tengeri emlősök egészségével foglalkozó koordinátora - "de a vizsgálat során értékes információkhoz juthatunk a többi bálna lakhelyéről és egészségéről, ami talán segít megfejteni a rejtélyt."

A tudósok a nagyközönséghez fordultak, és azt kérik, azonnal jelentsék, ha egy láthatóan beteg vagy bajban lévő, esetleg elpusztult bálnát látnak.

A május óta elhullott állatok között 11 közönséges barázdásbálna, 14 hosszúszárnyú bálna, egy szürkebálna és négy azonosítatlan bálna található. Az elhullás mértéke közel háromszorosa az éves átlagnak.

561

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!