Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. szeptember 11., péntek 14:21 Állati hírek

Arat a halál a bálnáknál

Arat a halál a bálnáknál

Május óta harminc elpusztult bálna tetemét vetette partra a víz az alaszkai öbölben, írja a Time magazin, ami azért fontos, mert ilyen mértékű elhullást még soha nem jegyeztek fel a tengerbiológusok. A tudósok értetlenül állnak az eset előtt, amit "szokatlan elhullási eseményként" aposztrofálnak. "Egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy miért pusztultak el a bálnák" - nyilatkozta Dr. Teri Rowles, a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Fisheries tengeri emlősök egészségével foglalkozó koordinátora - "de a vizsgálat során értékes információkhoz juthatunk a többi bálna lakhelyéről és egészségéről, ami talán segít megfejteni a rejtélyt."

A tudósok a nagyközönséghez fordultak, és azt kérik, azonnal jelentsék, ha egy láthatóan beteg vagy bajban lévő, esetleg elpusztult bálnát látnak.

A május óta elhullott állatok között 11 közönséges barázdásbálna, 14 hosszúszárnyú bálna, egy szürkebálna és négy azonosítatlan bálna található. Az elhullás mértéke közel háromszorosa az éves átlagnak.

421

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!