Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. szeptember 16., szerda 07:38 Állati hírek

Plüssjátékkal vigasztalták a depressziós vombatkölyköt

Plüssjátékkal vigasztalták a depressziós vombatkölyköt

Tonka, a népszerű vombat az ausztráliai Townsville közelében található Billabong Sanctuary lakója. Tonka kölyökkorában elveszítette az anyját, ezért rendkívül ragaszkodni kezdett a gondozójához és állandó törődést igényelt. A kis vombat az anyja halála után elkezdett lesoványodni. Ez után nem sokkal újabb csapás érte, ugyanis az otthont, ahol gondozzák megrongálta egy vihar. Az újjáépítés 2 hónapig tartott, ami nagyon megviselte Tonkát, mivel sokszor kellett nélkülöznie a számára létfontosságú társaságot.

Tonka ezt követően még kedvetlenebb lett és játszani sem akart már többé a gondozójával, és súlyának 20 százalékát elvesztette. Kiderült, hogy a kis vombat depressziós lett, ezért, hogy segítsenek rajta egy plüssállatot adtak neki, amit Tonka rögtön a gondozásába vett. Ez elterelte a figyelmét és hamarosan sokkal jobban lett. Egy percre sem akarta elengedni a plüssvombatot, amivel együtt aludt és játszott, és még az ételéből is megkínálta. Mindez 2011-ben történt, de Tonka azóta is ragaszkodik a játékához, bár már nem az eredeti plüsst ölelgeti, hiszen az igénybevétel miatt időről-időre le kell cserélni.

item-408x item-408x item-408x
451 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 08:56

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!