Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. szeptember 16., szerda 07:38 Állati hírek

Plüssjátékkal vigasztalták a depressziós vombatkölyköt

Plüssjátékkal vigasztalták a depressziós vombatkölyköt

Tonka, a népszerű vombat az ausztráliai Townsville közelében található Billabong Sanctuary lakója. Tonka kölyökkorában elveszítette az anyját, ezért rendkívül ragaszkodni kezdett a gondozójához és állandó törődést igényelt. A kis vombat az anyja halála után elkezdett lesoványodni. Ez után nem sokkal újabb csapás érte, ugyanis az otthont, ahol gondozzák megrongálta egy vihar. Az újjáépítés 2 hónapig tartott, ami nagyon megviselte Tonkát, mivel sokszor kellett nélkülöznie a számára létfontosságú társaságot.

Tonka ezt követően még kedvetlenebb lett és játszani sem akart már többé a gondozójával, és súlyának 20 százalékát elvesztette. Kiderült, hogy a kis vombat depressziós lett, ezért, hogy segítsenek rajta egy plüssállatot adtak neki, amit Tonka rögtön a gondozásába vett. Ez elterelte a figyelmét és hamarosan sokkal jobban lett. Egy percre sem akarta elengedni a plüssvombatot, amivel együtt aludt és játszott, és még az ételéből is megkínálta. Mindez 2011-ben történt, de Tonka azóta is ragaszkodik a játékához, bár már nem az eredeti plüsst ölelgeti, hiszen az igénybevétel miatt időről-időre le kell cserélni.

item-408x item-408x item-408x
618 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 08:56

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 03. 06:05 Állati hírek
  Bevállalt egy golyót a gazdija helyett a süket kutya, most mégis otthontalan
  Kiko, a New Yorkban élő kutya 2012-ben lett címlapsztár a hősiessége miatt: megmentette a gazdáját egy fegyveres rablótól, aki betört az otthonukba. Azonban senki sem akarja örökbe fogadni Kikot, mert sokkal több figyelmet igényel egészséges, fiatal társainál.
 • 2015. nov. 09. 10:48 Állati hírek
  Egy 9 éves kisfiú kutyamenhelyet épített
  A 9 éves Ken úgy nőtt fel, hogy mindig segíteni akart az elkóborolt állatoknak. Néhány hónappal ezelőtt felkerült pár fotó az internetre, ahol Ken néhány állatot ápol, az emberek pedig elkezdték küldeni az adományokat.
 • 2015. máj. 29. 08:51 Állati hírek
  8 olcsó tipp a szúnyogok ellen
  A heves esőzések, a belvíz, a folyamatosan emelkedő hőmérséklet mind-mind kedvezett a szúnyoglárváknak; az elmúlt hosszú hétvégén konkrétan már az agyamra mentek a vérszívók a Duna-parton. De kismadarak azt csiripelték, hogy a Balatonnál (hiába volt május elején biológia szúnyogirtás), a…
 • 2016. ápr. 29. 23:04 VEL-VET hírek
  Dióbél
  SAMU az energikus foxi egyik pillanatról a másikra rosszul lett. Gazdái elhozták hozzánk, mert nem tudták mire vélni ezt a hirtelen romlást. Szerencsére a probléma forrását gyorsan megtaláltuk...
 • 2015. jún. 30. 07:53 Állati hírek
  Kapafogú őselefántot találtak Romániában
  Hét-nyolcmillió éve élt hatalmas kapafogú őselefánt csontvázának és agyarának több darabja került elő egy útépítéskor Románia keleti részén, a Vaslui megyei Gherghesti község területén – írták román lapok a hétvégén a Mediafax hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Segítsünk rajtuk!