Bejelentkezés

Regisztrálás


Emberektől kértek segítséget a megsebzett elefántok

Emberektől kértek segítséget a megsebzett elefántok

A David Sheldrick Wildlife Trust szervezet dolgozói is meglepődtek azon, amit néhány elefánt tett, miután halálosan megsebesítették őket. Az állatok felkeresték az embereket, hogy segítsenek rajtuk, miután orvvadászok mérgezett nyíllal próbálták leteríteni őket.

Három elefántbika utolsó erejével sétált el oda, ahol a David Sheldrick Wildlife Trust más elefántokon és állatokon is segít. Az állatok tudták, hogy ez az utolsó esélyük a túlélésre. A csapatot az az elefánt vezette, aki egy olyan nősténnyel alapított családot, akin korábban szintén ez a szervezet segített. Két utódjuk is született azóta, az önkéntesek szerint az elefánt emlékezett rá, hogy itt biztonságban lesznek és segítenek rajtuk.

A mérgezett nyíllal megsebzett állatokat azonnal ellátták, sebüket kitisztították, illetve megkapták az ellenanyagot is, így túlélték az orvvadászok támadását. Az elmúlt néhány évben több mint százezer afrikai elefántot gyilkoltak meg, ezzel pedig a kihalás szélére sodorták a fajt.

1466 Utoljára frissítve: 2015. október 07., szerda 07:48

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!