Bejelentkezés

Regisztrálás


Címkék: macska állatkert video
2015. október 15., csütörtök 09:52 Állati hírek

Karakálbébik születtek az Oregon Állatkertben

Karakálbébik születtek az Oregon Állatkertben

Peggy, a portlandi Oregon Zoo karakál nősténye két utódnak adott életet szeptember 11-én. Az állatkert nemrég mutatta be a kicsiket a nagyközönségnek, még egy videó is készült a legifjabb macskafélékről.

A karakálok, más néven sivatagi hiúzok sokban hasonlítanak a macskákra, ám a közepes termetű, Afrikában és Délnyugat-Ázsiában élő állatok legközelebbi rokonai a szerválok. Hegyes, pamacsban végződő fülük és rövid farkuk miatt kezdték el őket húznak becézni.

Nevük már csak azért is megtévesztő, mert ezek az állatok kifejezetten kerülik a sivatagos területeket, legszívesebben szavannákon, bozótosokban telepednek le. A karakálok egész évben párzóképesek, 69-78 napos terhesség után jönnek világra az utódok. A kölykök 10 nap után kezdik kinyitni szemüket, legalább 10 hétig szopnak és egy éves korukig az anyjuk mellett maradnak.

A gondozók szerint a kicsik és a mama is remekül vannak, az apróságok szépen fejlődnek, egyre erősebbek és kíváncsibbak. Az anya gondosan neveli és védi őket, általában elbújtatja kölykeit, ahogyan azt a természetben is tenné.

338 Utoljára frissítve: 2015. október 16., péntek 08:18

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!