Bejelentkezés

Regisztrálás


Címkék: macska állatkert video
2015. október 15., csütörtök 09:52 Állati hírek

Karakálbébik születtek az Oregon Állatkertben

Karakálbébik születtek az Oregon Állatkertben

Peggy, a portlandi Oregon Zoo karakál nősténye két utódnak adott életet szeptember 11-én. Az állatkert nemrég mutatta be a kicsiket a nagyközönségnek, még egy videó is készült a legifjabb macskafélékről.

A karakálok, más néven sivatagi hiúzok sokban hasonlítanak a macskákra, ám a közepes termetű, Afrikában és Délnyugat-Ázsiában élő állatok legközelebbi rokonai a szerválok. Hegyes, pamacsban végződő fülük és rövid farkuk miatt kezdték el őket húznak becézni.

Nevük már csak azért is megtévesztő, mert ezek az állatok kifejezetten kerülik a sivatagos területeket, legszívesebben szavannákon, bozótosokban telepednek le. A karakálok egész évben párzóképesek, 69-78 napos terhesség után jönnek világra az utódok. A kölykök 10 nap után kezdik kinyitni szemüket, legalább 10 hétig szopnak és egy éves korukig az anyjuk mellett maradnak.

A gondozók szerint a kicsik és a mama is remekül vannak, az apróságok szépen fejlődnek, egyre erősebbek és kíváncsibbak. Az anya gondosan neveli és védi őket, általában elbújtatja kölykeit, ahogyan azt a természetben is tenné.

412 Utoljára frissítve: 2015. október 16., péntek 08:18

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!