Bejelentkezés

Regisztrálás


Nem akart elszakadni megmentőjétől a ragaszkodó őzgida

Nem akart elszakadni megmentőjétől a ragaszkodó őzgida

A Yellowstone Nemzeti Park közelében élő Darius Sasnauskas szemtanúja volt annak, ahogy egy őz a birtokán hozta világra két kicsinyét. Az egyik őzgida azonban a sérült lába miatt lemaradt a családtól, és egyedül maradt miközben a közelben vadállatok leselkedtek rá. A férfi tudta, hogy az őzikének így semmi esélye sincs a túlélésre, ezért úgy döntött, hogy gondoskodik róla, majd miután megerősödik visszaengedi a szabadba. “Nem támogatom, hogy az emberek vadállatokat vegyenek magukhoz és háziállatként tartsák őket, de ebben a helyzetben nem volt más választásom, hiszen nem lett volna esélye a túlélésre egyedül” – mondta az őzgida megmentője. A sérült kis állat egyébként csodásan érezte magát a megmentőjénél és rögtön összebarátkozott a ház többi lakójával, a kutyákkal és a macskákkal is.

A sérült őzike a férfi gondoskodásának köszönhetően meggyógyult és szépen növekedett. Mivel a gida eléggé megerősödött Darius megpróbálta visszaengedni a természetbe. A férfi többször is elvitte az erdőbe és megpróbálta szabadon engedni, ám sokáig nem járt sikerrel. A ragaszkodó őzike ugyanis mindenhova követte a megmentőjét és kezdetben semmilyen érdeklődést nem tanúsított fajtársai iránt. A férfi azonban kitartó volt és addig próbálkozott míg végül a gida és családja újra egymásra nem talált. Darius elmesélte, hogy néhány héttel később az őzcsalád ismét feltűnt a közelben, így megbizonyosodhatott róla, hogy egykori védence biztonságban van és szépen cseperedik. (videó lentebb)

item-436x item-436x item-436x item-436x
531 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 08:59

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!