Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. november 08., vasárnap 07:07 Állati hírek

Ember tanítja halászni az elárvult pelikánt

Ember tanítja halászni az elárvult pelikánt

Bigbird, a pelikán még fióka volt, amikor egy nagyobb viharban elszakadt társaitól Tanzánia partjainál. Szerencséjére egy szafari park, a Nomad Tanzania munkatársai találtak rá, és gondjaikba vették.

Jeffrey, a tábor igazgatója azóta minden reggel magával viszi Bigbird-öt, és halászni tanítgatja, hogy a pelikán egyszer majd visszatérhessen a természetbe, és képes legyen az önálló életre. Tanulás közben pedig valami egészen különleges barátság szövődött az ember és a madár között. (videó lent)

465 Utoljára frissítve: 2015. november 08., vasárnap 07:20

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!