Bejelentkezés

Regisztrálás


Címkék: tigris kihalás
2015. november 14., szombat 09:38 Állati hírek

Makkhiány miatt veszélyben a szibériai tigris

Makkhiány miatt veszélyben a szibériai tigris

Oroszország keleti részén hiány van magokból idén ősszel, ez pedig rossz hír a szibériai tigriseknek. A World Wildlife Fund a fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok, a nagymacskák pedig őket ennék, szóval gáz van.

A WWF pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy megetesse ezeket a patás állatokat, mivel nem jutnak elég élelemhez a tajgán. Ha éheznek, az közvetlenül kihat majd a szibériai tigrisekre is télen. Pavel Fomenko, a program koordinátora szerint a legjobb táplálék a szárított kukorica lehet az állatoknak, de mást is megesznek, például szóját és zabot. 300 tonnát vesznek most nekik, ez a negyede annak, amennyire szükség lenne.

A szervezet szerint nem ez az első eset, amikor élelmezési problémák vannak. Előző télen a tajgán abnormális hóesések voltak, egy méter mély hó is megmaradt. A legnagyobb emlősök egyszerűen nem találtak ennivalót. Most a WWF több etetőpontot állított fel és útvonalakat is készített.

 

A szibériai tigrisek nagyon ritka állatok, Kína és Oroszország határán élnek. 1940 környékén már csak 30-40 élt belőlük szabadon, de a megőrzési kísérletek sikeresek voltak, és most 500 körül vannak.

513

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!