Bejelentkezés

Regisztrálás


Címkék: tigris kihalás
2015. november 14., szombat 09:38 Állati hírek

Makkhiány miatt veszélyben a szibériai tigris

Makkhiány miatt veszélyben a szibériai tigris

Oroszország keleti részén hiány van magokból idén ősszel, ez pedig rossz hír a szibériai tigriseknek. A World Wildlife Fund a fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok, a nagymacskák pedig őket ennék, szóval gáz van.

A WWF pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy megetesse ezeket a patás állatokat, mivel nem jutnak elég élelemhez a tajgán. Ha éheznek, az közvetlenül kihat majd a szibériai tigrisekre is télen. Pavel Fomenko, a program koordinátora szerint a legjobb táplálék a szárított kukorica lehet az állatoknak, de mást is megesznek, például szóját és zabot. 300 tonnát vesznek most nekik, ez a negyede annak, amennyire szükség lenne.

A szervezet szerint nem ez az első eset, amikor élelmezési problémák vannak. Előző télen a tajgán abnormális hóesések voltak, egy méter mély hó is megmaradt. A legnagyobb emlősök egyszerűen nem találtak ennivalót. Most a WWF több etetőpontot állított fel és útvonalakat is készített.

 

A szibériai tigrisek nagyon ritka állatok, Kína és Oroszország határán élnek. 1940 környékén már csak 30-40 élt belőlük szabadon, de a megőrzési kísérletek sikeresek voltak, és most 500 körül vannak.

631

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!