Bejelentkezés

Regisztrálás


Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

A Primorszki tartomány állatkertjében élő szibériai tigris, Amur immár négy napja egy kecskével osztja meg kifutóját. Sőt, mi több: a fekhelyét is. Az egész még hétfőn kezdődött, mikor a tigris gondozói, követve az állatkerti menetrendet, vacsora gyanánt egy élő kecskét küldtek be Amurhoz.

A gondozók szerint nincs ebben semmi furcsa: néhány nagyobb ragadozójukat évek óta élő állattal etetik (hetente kétszer), hogy ébren tarthassák vadászösztönüket. A tervek szerint Timur, a hős kecske is legfeljebb egy kiadós vacsorát jelentett volna Amur életében, csakhogy ő úgy döntött, nem törődik bele a táplálékláncban elfoglalt helyébe.

Mikor a tigris rátámadt, felvette a kesztyűt és ádázan küzdött. Az életéért. Sikerrel járt. A tigris megrémült az agresszív kecskétől olyannyira, hogy utóbb még a biztonságos fekhelyét is átengedte neki. Még fotók is készültek arról, hogy Amur, kiszorulva helyéről, annak tetején alszik.

A kecske, aki az első naptól kezdve mindenhova követi tigris „barátját” a gondozóktól mára nevet is kapott: egy bátor orosz mesehősről nevezték el. Így lett Timur.

614 Utoljára frissítve: 2015. november 28., szombat 08:30

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!