Bejelentkezés

Regisztrálás


Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

A Primorszki tartomány állatkertjében élő szibériai tigris, Amur immár négy napja egy kecskével osztja meg kifutóját. Sőt, mi több: a fekhelyét is. Az egész még hétfőn kezdődött, mikor a tigris gondozói, követve az állatkerti menetrendet, vacsora gyanánt egy élő kecskét küldtek be Amurhoz.

A gondozók szerint nincs ebben semmi furcsa: néhány nagyobb ragadozójukat évek óta élő állattal etetik (hetente kétszer), hogy ébren tarthassák vadászösztönüket. A tervek szerint Timur, a hős kecske is legfeljebb egy kiadós vacsorát jelentett volna Amur életében, csakhogy ő úgy döntött, nem törődik bele a táplálékláncban elfoglalt helyébe.

Mikor a tigris rátámadt, felvette a kesztyűt és ádázan küzdött. Az életéért. Sikerrel járt. A tigris megrémült az agresszív kecskétől olyannyira, hogy utóbb még a biztonságos fekhelyét is átengedte neki. Még fotók is készültek arról, hogy Amur, kiszorulva helyéről, annak tetején alszik.

A kecske, aki az első naptól kezdve mindenhova követi tigris „barátját” a gondozóktól mára nevet is kapott: egy bátor orosz mesehősről nevezték el. Így lett Timur.

553 Utoljára frissítve: 2015. november 28., szombat 08:30

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!