Bejelentkezés

Regisztrálás


Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

Nem hagyta magát megenni a kecske, inkább összebarátkozott a tigrissel

A Primorszki tartomány állatkertjében élő szibériai tigris, Amur immár négy napja egy kecskével osztja meg kifutóját. Sőt, mi több: a fekhelyét is. Az egész még hétfőn kezdődött, mikor a tigris gondozói, követve az állatkerti menetrendet, vacsora gyanánt egy élő kecskét küldtek be Amurhoz.

A gondozók szerint nincs ebben semmi furcsa: néhány nagyobb ragadozójukat évek óta élő állattal etetik (hetente kétszer), hogy ébren tarthassák vadászösztönüket. A tervek szerint Timur, a hős kecske is legfeljebb egy kiadós vacsorát jelentett volna Amur életében, csakhogy ő úgy döntött, nem törődik bele a táplálékláncban elfoglalt helyébe.

Mikor a tigris rátámadt, felvette a kesztyűt és ádázan küzdött. Az életéért. Sikerrel járt. A tigris megrémült az agresszív kecskétől olyannyira, hogy utóbb még a biztonságos fekhelyét is átengedte neki. Még fotók is készültek arról, hogy Amur, kiszorulva helyéről, annak tetején alszik.

A kecske, aki az első naptól kezdve mindenhova követi tigris „barátját” a gondozóktól mára nevet is kapott: egy bátor orosz mesehősről nevezték el. Így lett Timur.

646 Utoljára frissítve: 2015. november 28., szombat 08:30

Ezt olvasta már?

  • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
    A kis árva kenguru új szülőkre talált
    Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
  • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
    Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
    Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
  • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
    A bűvös 10.000....
    10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
  • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
    Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
    Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
  • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
    Varjú utazott egy sas hátán
    ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!