Bejelentkezés

Regisztrálás


Utolsó erejével még csóvált megmentőinek a haldokló kiskutya

Utolsó erejével még csóvált megmentőinek a haldokló kiskutya

Miután szopornyicás lett, egykori gazdái úgy döntöttek megválnak tőle. Az út szélén hagyták sorsára.

A kölyökkutya ezután csak a szerencsének, no és néhány lelkiismeretes állatvédőnek köszönheti, hogy nem halt meg ott, ahol végül hagyták őt: az indiai Udiapurban található egyik főút mellett. Mikor kitették, a kutyust már minden ereje elhagyta a vírusfertőzés miatt. Nem, hogy járni, de felállni sem tudott és csak feküdt az út szélén a tűző napon. A csodában bízva.

Az Animal Aid állatvédőit végül a helybeliek riasztották, akik egy idő után felfigyeltek a hosszú órák óta mozdulatlan testre. A mentésről készült videón jól látszik, a kiskutya, akit szinte ellepnek a legyek, az utolsó erejével még csóválja a farkát a felé közeledő emberek láttán.

A névtelen jószág sorsa innentől kezdve fordult jóra. Noha a szopornyica kezeletlen esetben halálos is lehet, a vírusfertőzés megkímélte az egyelőre még névtelen kölyök életét. Miután a menhelyre értek vele, az állatvédő szervezet önkéntesei szigorúan elkülönítették legújabb védencüket a többiektől, alaposan megmosdatták, majd két teljes hétig erős antibiotikummal kezelték őt.

És láss csodát! A kiskutya a kezelés után lábra állt és bár még mindig nem teljesen egészséges, jó úton halad a gyógyulás felé. (videó lent)

item-494x item-494x item-494x
2749 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 09:51

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!