Bejelentkezés

Regisztrálás


Utolsó erejével még csóvált megmentőinek a haldokló kiskutya

Utolsó erejével még csóvált megmentőinek a haldokló kiskutya

Miután szopornyicás lett, egykori gazdái úgy döntöttek megválnak tőle. Az út szélén hagyták sorsára.

A kölyökkutya ezután csak a szerencsének, no és néhány lelkiismeretes állatvédőnek köszönheti, hogy nem halt meg ott, ahol végül hagyták őt: az indiai Udiapurban található egyik főút mellett. Mikor kitették, a kutyust már minden ereje elhagyta a vírusfertőzés miatt. Nem, hogy járni, de felállni sem tudott és csak feküdt az út szélén a tűző napon. A csodában bízva.

Az Animal Aid állatvédőit végül a helybeliek riasztották, akik egy idő után felfigyeltek a hosszú órák óta mozdulatlan testre. A mentésről készült videón jól látszik, a kiskutya, akit szinte ellepnek a legyek, az utolsó erejével még csóválja a farkát a felé közeledő emberek láttán.

A névtelen jószág sorsa innentől kezdve fordult jóra. Noha a szopornyica kezeletlen esetben halálos is lehet, a vírusfertőzés megkímélte az egyelőre még névtelen kölyök életét. Miután a menhelyre értek vele, az állatvédő szervezet önkéntesei szigorúan elkülönítették legújabb védencüket a többiektől, alaposan megmosdatták, majd két teljes hétig erős antibiotikummal kezelték őt.

És láss csodát! A kiskutya a kezelés után lábra állt és bár még mindig nem teljesen egészséges, jó úton halad a gyógyulás felé. (videó lent)

item-494x item-494x item-494x
2574 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 09:51

Ezt olvasta már?

 • 2015. nov. 09. 11:42 Állati hírek
  Mesebeli tájakon élnek az izlandi lovak
  Troy Moth fotográfus körbejárta egész Izlandot, hogy megörökítse a táj szépségét és egyben azt is, hogy milyen mesebeli szépségű és nyugodt világban élnek az izlandi lovak.
 • 2015. jún. 04. 13:17 Állati hírek
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe. Ugyan megmentették az állatot, de nem tudott enni, ezért 3D-nyomtatással titán állkapcsot hoztak létre neki - akár egy cyberpunk akciófilm főszerepére is pályázhatna a teknős
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. szept. 23. 07:05 Állati hírek
  Egy hétig őrizte bajba jutott barátját a hűséges kutya
  Phoebe és Tillie elválaszthatatlan barátok, mindent együtt csinálnak és megesik, hogy olykor-olykor elcsavarognak a washingtoni Vashon Island-en lévő otthonukból. Nemrég is ez történt, azonban a két kutya nem tért haza a felfedezőútjáról és a gazdájuk hiába kereste őket.
 • 2015. szept. 07. 09:48 Állati hírek
  Siri és Iris - a testvéri barátság
  Siri, a gepárd az ausztrál Taronga Western Plains Zoo "rácsai" között jött világra egyedüli kölyökként. Anyja helyett a gondozók nevelik: amikor 3-5 utód helyett csupán egy lát napviágot, a kicsit gyakran eltaszítja szülője, mivel az egykék túlélési esélye (a vadonban)…

Segítsünk rajtuk!