Bejelentkezés

Regisztrálás


Egy kutyának köszönhetően tért vissza a magára hagyott kiselefánt életkedve

Egy kutyának köszönhetően tért vissza a magára hagyott kiselefánt életkedve

Egy gondoskodó kutyának köszönhetően tért vissza egy súlyos betegségből lábadozó kiselefánt életkedve, akit a csordája magára hagyott. A rendkívül legyengült elefántborjú nem tudott lépést tartani a csorda többi tagjával, ezért társai végül egyedül hagyták. Ekkor került az ekkor már nagyon rossz állapotban lévő kiselefánt a Dél-Afrikában található Thula Thula Rhino Orphanage nevű szervezethez. A segítség ellenére sokáig kétséges volt, hogy az Ellie-nek elnevezett kis ormányos életben marad-e a köldökénél kialakult, életveszélyes fertőzés miatt.

Végül hosszas gyógykezelése és rehabilitáció után javulni kezdett az állapota, ami a szervezet szerint valódi csoda. “Az ilyen gyulladások az esetek 99 százalékában végzetesnek bizonyulnak, leginkább azért, mert a fertőzés egyenesen a véráramba kerül. Bár borzasztó állapotban került hozzánk, Ellie rácáfolt az esélyekre és szépen gyógyult. Valódi kis harcos” – mondta Karen Trembler, a szervezet vezetője.

Gondozói azonban ezt követően sem nyugodhattak meg ugyanis Ellie rendkívül rosszul érezte magát a csordája nélkül. Semmi nem érdekelte, sem enni, sem játszani nem volt kedve. A kiselefánt még a helyéről sem akart felkelni. A szomorú elefánt életkedve végül egy különleges barátnak köszönhetően tért vissza. A szervezet központjában él ugyanis egy egykori mentő- és segítőkutya is akivel Ellie azonnal összebarátkozott ahogy találkoztak. A Duma nevű kutya úgy tűnik megérezte, hogy a kiselefántnak segítségre van szüksége, ugyanis állandóan mellette volt, ez pedig nagyon sokat segített a bánatos elefántnak, aki többé már nem érezte magát egyedül.

A két jó barát immár hónapok óta elválaszthatatlan és hihetetlenül jókat játszanak együtt. Karen Trembler ugyanakkor elmondta, hogy a cél az, hogy Ellie-t visszajuttassák a természetbe, de mivel többszöri próbálkozás ellenére sem tudták visszajuttatni saját csordájába, így új családot keresnek neki. Az elefántok ugyanis rendkívül szociális lények és Ellie-nek az lenne a legjobb ha egy csorda tagjaként élhetne, így nem tudni, hogy a két barát meddig lehet még együtt.

item-505x item-505x item-505x
944 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 09:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!