Bejelentkezés

Regisztrálás


Egy kutyának köszönhetően tért vissza a magára hagyott kiselefánt életkedve

Egy kutyának köszönhetően tért vissza a magára hagyott kiselefánt életkedve

Egy gondoskodó kutyának köszönhetően tért vissza egy súlyos betegségből lábadozó kiselefánt életkedve, akit a csordája magára hagyott. A rendkívül legyengült elefántborjú nem tudott lépést tartani a csorda többi tagjával, ezért társai végül egyedül hagyták. Ekkor került az ekkor már nagyon rossz állapotban lévő kiselefánt a Dél-Afrikában található Thula Thula Rhino Orphanage nevű szervezethez. A segítség ellenére sokáig kétséges volt, hogy az Ellie-nek elnevezett kis ormányos életben marad-e a köldökénél kialakult, életveszélyes fertőzés miatt.

Végül hosszas gyógykezelése és rehabilitáció után javulni kezdett az állapota, ami a szervezet szerint valódi csoda. “Az ilyen gyulladások az esetek 99 százalékában végzetesnek bizonyulnak, leginkább azért, mert a fertőzés egyenesen a véráramba kerül. Bár borzasztó állapotban került hozzánk, Ellie rácáfolt az esélyekre és szépen gyógyult. Valódi kis harcos” – mondta Karen Trembler, a szervezet vezetője.

Gondozói azonban ezt követően sem nyugodhattak meg ugyanis Ellie rendkívül rosszul érezte magát a csordája nélkül. Semmi nem érdekelte, sem enni, sem játszani nem volt kedve. A kiselefánt még a helyéről sem akart felkelni. A szomorú elefánt életkedve végül egy különleges barátnak köszönhetően tért vissza. A szervezet központjában él ugyanis egy egykori mentő- és segítőkutya is akivel Ellie azonnal összebarátkozott ahogy találkoztak. A Duma nevű kutya úgy tűnik megérezte, hogy a kiselefántnak segítségre van szüksége, ugyanis állandóan mellette volt, ez pedig nagyon sokat segített a bánatos elefántnak, aki többé már nem érezte magát egyedül.

A két jó barát immár hónapok óta elválaszthatatlan és hihetetlenül jókat játszanak együtt. Karen Trembler ugyanakkor elmondta, hogy a cél az, hogy Ellie-t visszajuttassák a természetbe, de mivel többszöri próbálkozás ellenére sem tudták visszajuttatni saját csordájába, így új családot keresnek neki. Az elefántok ugyanis rendkívül szociális lények és Ellie-nek az lenne a legjobb ha egy csorda tagjaként élhetne, így nem tudni, hogy a két barát meddig lehet még együtt.

item-505x item-505x item-505x
1028 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 09:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!