Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 30., hétfő 08:57 Állati hírek

Sírig tartó hűség - szobrot állítottak Beninek Mátyásföldön

Sírig tartó hűség - szobrot állítottak Beninek Mátyásföldön

Sírig tartó hűség – sok hasonló sztorit olvashattatok már tőlünk, de a következő valahogy mégis közelebb áll a szívünkhöz, ugyanis itthon, Mátyásföldön történt meg az eset. A gazdi halála után sokszor a kutyusra sem vár jobb sors, de nem így történt Benivel, egy cukrászmester hű kutyájával.

Beni kutyus gazdája már évekkel ezelőtt elhunyt, az eb azonban annyira ragaszkodott hozzá, a házához és a környékhez, hogy a tragédia után 12 évig várta, hátha szeretett gazdája ismét felbukkan. A kutya nem tágított, minden nap felbukkant, ez hamar feltűnt a helyieknek is, akik gondoskodni kezdtek a kóborrá lett Benin. A helyi közösség közösen fogadta örökbe, egy állatorvos vállalta, hogy felügyeli a kutyus egészségét, így teltek az évek.

Mivel Beni hivatalosan kóbornak számított, többször is előfordult, hogy kutyabefogóktól kellett megmenteni. 2012-ben az önkormányzat hivatalosan is örökbe fogadta, Beni chipet is kapott. Az öreg kutyus 2014-ben hunyt el, ekkor a helyiek úgy döntöttek, szobrot állítanak hűségének az eb kedvenc meggyfájának közelében. A Beniről készült domborművet R. Törley Mária szobrászművész készítette, megtekinthető a Jókai-lakótelepen, a Jókai és a Villő utca sarkán.

586 Utoljára frissítve: 2016. május 30., hétfő 09:17

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!