Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 30., hétfő 08:57 Állati hírek

Sírig tartó hűség - szobrot állítottak Beninek Mátyásföldön

Sírig tartó hűség - szobrot állítottak Beninek Mátyásföldön

Sírig tartó hűség – sok hasonló sztorit olvashattatok már tőlünk, de a következő valahogy mégis közelebb áll a szívünkhöz, ugyanis itthon, Mátyásföldön történt meg az eset. A gazdi halála után sokszor a kutyusra sem vár jobb sors, de nem így történt Benivel, egy cukrászmester hű kutyájával.

Beni kutyus gazdája már évekkel ezelőtt elhunyt, az eb azonban annyira ragaszkodott hozzá, a házához és a környékhez, hogy a tragédia után 12 évig várta, hátha szeretett gazdája ismét felbukkan. A kutya nem tágított, minden nap felbukkant, ez hamar feltűnt a helyieknek is, akik gondoskodni kezdtek a kóborrá lett Benin. A helyi közösség közösen fogadta örökbe, egy állatorvos vállalta, hogy felügyeli a kutyus egészségét, így teltek az évek.

Mivel Beni hivatalosan kóbornak számított, többször is előfordult, hogy kutyabefogóktól kellett megmenteni. 2012-ben az önkormányzat hivatalosan is örökbe fogadta, Beni chipet is kapott. Az öreg kutyus 2014-ben hunyt el, ekkor a helyiek úgy döntöttek, szobrot állítanak hűségének az eb kedvenc meggyfájának közelében. A Beniről készült domborművet R. Törley Mária szobrászművész készítette, megtekinthető a Jókai-lakótelepen, a Jókai és a Villő utca sarkán.

488 Utoljára frissítve: 2016. május 30., hétfő 09:17

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!