Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 01., szerda 10:06 Állati hírek

Egy beteg kutyus és gazdájának megható története

Egy beteg kutyus és gazdájának megható története

Az Amerikában élő németjuhász keverék kutyáról ás gazdájáról 2014 augusztusában olvashattak először az internetezők. A megható és szívfacsaró történet megírásában nagy szerepe volt egy szemfüles fotósnak, aki a legjobb pillanatban készítette felvételét a tóban fürdő párosról. Schoep egy idős, súlyosan beteg, artritiszben szenvedő kutya volt. Gazdája John minden nap levitte a közelükben lévő tóhoz, és megfürdette, ugyanis a kutyus iszonyú ízületi fájdalmai csak a vízben enyhültek, és ennek köszönhetően aludni is bírt.

Több mint 300 ezer rajongójuk lett pillanatok alatt a Facebookon. John Unger egyáltalán nem érezte tehernek, hogy minden este úszni vitte kedvencét, ugyanis az állatot korábban súlyosan bántalmazták, mielőtt örökbe fogadták volna menyasszonyával. A férfit azóta szerelme elhagyta, és Schoep tartotta benne a lelket annyira, hogy újra megszerette az életet. ”Ő mentett meg, miatta nem lettem öngyilkos, tartozom neki ennyivel” – nyilatkozta korábban a férfi.

Az internetezők kedvenc kutyusa betegsége ellenére még a 20. születésnapját is megélte. 2013. július 18-án osztotta meg John a rossz hírt, hogy Schoep meghalt. Eddig több mint 83 ezren köszöntek el a kutyustól, de az üzenetek folyamatosan érkeznek Johnnak. Halála előtt két nappal még ezt a bejegyzést lehetett látni Facebook-oldalukon:

Csodás napunk volt ma. Korán keltünk, majd lementünk a strandra, ettünk, pihentünk, bevásároltunk, mostunk, aztán megint a strandra mentünk, megint ettünk és pihentünk, és jó nagyokat sétáltunk. A virágos mezőn különösen jól érezte magát Schoep! A napsütésben el is aludt.

John és Schoep hűséges társai voltak egymásnak.

item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x
937 Utoljára frissítve: 2016. június 01., szerda 10:08

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!