Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 01., szerda 10:06 Állati hírek

Egy beteg kutyus és gazdájának megható története

Egy beteg kutyus és gazdájának megható története

Az Amerikában élő németjuhász keverék kutyáról ás gazdájáról 2014 augusztusában olvashattak először az internetezők. A megható és szívfacsaró történet megírásában nagy szerepe volt egy szemfüles fotósnak, aki a legjobb pillanatban készítette felvételét a tóban fürdő párosról. Schoep egy idős, súlyosan beteg, artritiszben szenvedő kutya volt. Gazdája John minden nap levitte a közelükben lévő tóhoz, és megfürdette, ugyanis a kutyus iszonyú ízületi fájdalmai csak a vízben enyhültek, és ennek köszönhetően aludni is bírt.

Több mint 300 ezer rajongójuk lett pillanatok alatt a Facebookon. John Unger egyáltalán nem érezte tehernek, hogy minden este úszni vitte kedvencét, ugyanis az állatot korábban súlyosan bántalmazták, mielőtt örökbe fogadták volna menyasszonyával. A férfit azóta szerelme elhagyta, és Schoep tartotta benne a lelket annyira, hogy újra megszerette az életet. ”Ő mentett meg, miatta nem lettem öngyilkos, tartozom neki ennyivel” – nyilatkozta korábban a férfi.

Az internetezők kedvenc kutyusa betegsége ellenére még a 20. születésnapját is megélte. 2013. július 18-án osztotta meg John a rossz hírt, hogy Schoep meghalt. Eddig több mint 83 ezren köszöntek el a kutyustól, de az üzenetek folyamatosan érkeznek Johnnak. Halála előtt két nappal még ezt a bejegyzést lehetett látni Facebook-oldalukon:

Csodás napunk volt ma. Korán keltünk, majd lementünk a strandra, ettünk, pihentünk, bevásároltunk, mostunk, aztán megint a strandra mentünk, megint ettünk és pihentünk, és jó nagyokat sétáltunk. A virágos mezőn különösen jól érezte magát Schoep! A napsütésben el is aludt.

John és Schoep hűséges társai voltak egymásnak.

item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x item-555x
1101 Utoljára frissítve: 2016. június 01., szerda 10:08

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 03. 06:05 Állati hírek
  Bevállalt egy golyót a gazdija helyett a süket kutya, most mégis otthontalan
  Kiko, a New Yorkban élő kutya 2012-ben lett címlapsztár a hősiessége miatt: megmentette a gazdáját egy fegyveres rablótól, aki betört az otthonukba. Azonban senki sem akarja örökbe fogadni Kikot, mert sokkal több figyelmet igényel egészséges, fiatal társainál.
 • 2015. nov. 09. 10:48 Állati hírek
  Egy 9 éves kisfiú kutyamenhelyet épített
  A 9 éves Ken úgy nőtt fel, hogy mindig segíteni akart az elkóborolt állatoknak. Néhány hónappal ezelőtt felkerült pár fotó az internetre, ahol Ken néhány állatot ápol, az emberek pedig elkezdték küldeni az adományokat.
 • 2015. máj. 29. 08:51 Állati hírek
  8 olcsó tipp a szúnyogok ellen
  A heves esőzések, a belvíz, a folyamatosan emelkedő hőmérséklet mind-mind kedvezett a szúnyoglárváknak; az elmúlt hosszú hétvégén konkrétan már az agyamra mentek a vérszívók a Duna-parton. De kismadarak azt csiripelték, hogy a Balatonnál (hiába volt május elején biológia szúnyogirtás), a…
 • 2016. ápr. 29. 23:04 VEL-VET hírek
  Dióbél
  SAMU az energikus foxi egyik pillanatról a másikra rosszul lett. Gazdái elhozták hozzánk, mert nem tudták mire vélni ezt a hirtelen romlást. Szerencsére a probléma forrását gyorsan megtaláltuk...
 • 2015. jún. 30. 07:53 Állati hírek
  Kapafogú őselefántot találtak Romániában
  Hét-nyolcmillió éve élt hatalmas kapafogú őselefánt csontvázának és agyarának több darabja került elő egy útépítéskor Románia keleti részén, a Vaslui megyei Gherghesti község területén – írták román lapok a hétvégén a Mediafax hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Segítsünk rajtuk!