Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 04., szombat 10:59 Állati hírek

Bajban az öreg kutyákért küzdő CERBEROS

Kiemelt

Bajban az öreg kutyákért küzdő CERBEROS
Fotó: facebook.com/cerberosegyesulet

Nemcsak az idős emberek, hanem sajnos az idős kutyák is terhessé válnak sokak számára egy bizonyos idő után. Tavaly augusztusban sokan sírtunk egy csontsovány, nagybeteg kutya történetén. Ő volt Pucér Bubu, (a szőrtelen komondor kutya), aki öregségére már senkinek sem hiányzott és aki betegségektől tizedelve sétált be egy tanyára. A tanya tulajdonosa értesítette az állatvédőket és Bubu, a Cerberos Állatvédő Egyesület oltalma alá került. Bubu, akinek az életbemaradását még az orvosok is 5%-körülire tették a szeretet és összefogás erejének köszönhetően megmenekült.

Joó István a Cerberos Állatvédő Egyesület vezetője akkor úgy érezte, megérett az idő a változásra és egyedülálló vállalkozásba kezdett: az Öreg Kutyák Otthonának felépítésébe. István joggal bízhatott és reménykedett. Mára azonban az utolsó reménysugarak is szertefoszlani látszanak.

Tehát. Eljutottunk ide is. Egy hónapra bezár a cerbisuli. Egy hónapra felfüggesszük az állatmentést. Nincs rehab, sajnos nem megy. Most megpróbálunk valahogy talpraállni, aztán meglátjuk. A napi feladatok megették a pénzünket, autóinkat, időnket. Tele vagyunk tartozással, nem győzzük. Most a sulit rendbe rakjuk, aztán kiderül. Nincs weblapunk, időnk, már lassan hitünk se. Magunk építgetünk, rehabolunk, a semmiből. Nem gondolom hogy feladjuk, nem szokásunk, de kicsit meg kell erősödnünk. Telefonjainkat, netünket kikapcsolták, elérni sem tudtok. Tehát. Egy hónap. Addig valahogy talpra állunk. Köszönöm.

Nem lehet, hogy ilyen igazságtalanul végződjön ez a történet. Olyan sok kidobott,idős ,beteg kutya van, akik megérdemlik,hogy utolsó éveiket  szeretetben és nyugalomban élhessék le. Hányattatott sorsuk méltó és igazságos befejezése lehetne egy ilyen otthonba történő kerülés.

Adjuk vissza nekik a reményt, segítsünk együtt a Cerberos Állatvédő Egyesületen.

Így segíthetsz.

CERBEROS - Segítség kérés

1341 Utoljára frissítve: 2016. június 04., szombat 12:08

Ezt olvasta már?

 • 2015. nov. 09. 11:42 Állati hírek
  Mesebeli tájakon élnek az izlandi lovak
  Troy Moth fotográfus körbejárta egész Izlandot, hogy megörökítse a táj szépségét és egyben azt is, hogy milyen mesebeli szépségű és nyugodt világban élnek az izlandi lovak.
 • 2015. jún. 04. 13:17 Állati hírek
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe. Ugyan megmentették az állatot, de nem tudott enni, ezért 3D-nyomtatással titán állkapcsot hoztak létre neki - akár egy cyberpunk akciófilm főszerepére is pályázhatna a teknős
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. szept. 23. 07:05 Állati hírek
  Egy hétig őrizte bajba jutott barátját a hűséges kutya
  Phoebe és Tillie elválaszthatatlan barátok, mindent együtt csinálnak és megesik, hogy olykor-olykor elcsavarognak a washingtoni Vashon Island-en lévő otthonukból. Nemrég is ez történt, azonban a két kutya nem tért haza a felfedezőútjáról és a gazdájuk hiába kereste őket.
 • 2015. szept. 07. 09:48 Állati hírek
  Siri és Iris - a testvéri barátság
  Siri, a gepárd az ausztrál Taronga Western Plains Zoo "rácsai" között jött világra egyedüli kölyökként. Anyja helyett a gondozók nevelik: amikor 3-5 utód helyett csupán egy lát napviágot, a kicsit gyakran eltaszítja szülője, mivel az egykék túlélési esélye (a vadonban)…

Segítsünk rajtuk!