Bejelentkezés

Regisztrálás


5 perccel az elaltatás előtt mentették meg a kutyát

5 perccel az elaltatás előtt mentették meg a kutyát

Ő itt Robin, akit egy állítólagos lábsérülés miatt akartak véglegesen elaltatni. Egyike volt annak a 1.2millió kutyának, akiket évente kényszeraltatásra ítélnek.

Robin egy fiatal, 1 év körüli sánta kóborkutya volt amikor őnkéntes állatmentők rátaláltak a Texas beli Berne városában. Annyira nehezen mozgott már, hogy nem is vártak, azonnal elvitték a VET RANCH állatklinikára azonnali kivizsgálásra.

Robint Dr. Karri vette kezelésbe, aki nem sok reményt látott a felépülésre: nagyon rossz állapotban volt, valamint lábának bénultságát elnézve sem látott nagy esélyeket. Kollégái is a kegyes altatás mellett döntöttek.

Azonban Robin élni akarása kiolvasható volt szemeiből, amit látva, Dr Karri azonnal megkezdte a mélyebbre ható kivizsgálást. És jól is tette: kiderült, hogy a sérülése nem komoly, és megfelelő terápiával minden orvosolható. A végleges elaltatást azon nyomban hatálytalanította, viszont egy kis altatás azért kellett: sebei le lettek kezelve, valamint egy ivartalanításon is átesett gyorsan.

Robin - miután felébredt,- látványosan kifejezte háláját. Mint kiderült, nagyon szeretet igényes, szelíd, imád mndenkihez oda bújni. Ráadásul azóra egy barátra is szert tett, egy kislány személyében, aki folyamatosan látogatja őt és nagyokat játszanak a klinika melletti parkban.

Robin jelenleg még gazdáját keresi, de egész biztosan nem kell sokat várnia, hogy valaki felfigyeljen rá és egy örök otthont adjon neki, ahol szeretetben élheti le a remélhetőleg hosszú életét.

1403

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!