Bejelentkezés

Regisztrálás


5 perccel az elaltatás előtt mentették meg a kutyát

5 perccel az elaltatás előtt mentették meg a kutyát

Ő itt Robin, akit egy állítólagos lábsérülés miatt akartak véglegesen elaltatni. Egyike volt annak a 1.2millió kutyának, akiket évente kényszeraltatásra ítélnek.

Robin egy fiatal, 1 év körüli sánta kóborkutya volt amikor őnkéntes állatmentők rátaláltak a Texas beli Berne városában. Annyira nehezen mozgott már, hogy nem is vártak, azonnal elvitték a VET RANCH állatklinikára azonnali kivizsgálásra.

Robint Dr. Karri vette kezelésbe, aki nem sok reményt látott a felépülésre: nagyon rossz állapotban volt, valamint lábának bénultságát elnézve sem látott nagy esélyeket. Kollégái is a kegyes altatás mellett döntöttek.

Azonban Robin élni akarása kiolvasható volt szemeiből, amit látva, Dr Karri azonnal megkezdte a mélyebbre ható kivizsgálást. És jól is tette: kiderült, hogy a sérülése nem komoly, és megfelelő terápiával minden orvosolható. A végleges elaltatást azon nyomban hatálytalanította, viszont egy kis altatás azért kellett: sebei le lettek kezelve, valamint egy ivartalanításon is átesett gyorsan.

Robin - miután felébredt,- látványosan kifejezte háláját. Mint kiderült, nagyon szeretet igényes, szelíd, imád mndenkihez oda bújni. Ráadásul azóra egy barátra is szert tett, egy kislány személyében, aki folyamatosan látogatja őt és nagyokat játszanak a klinika melletti parkban.

Robin jelenleg még gazdáját keresi, de egész biztosan nem kell sokat várnia, hogy valaki felfigyeljen rá és egy örök otthont adjon neki, ahol szeretetben élheti le a remélhetőleg hosszú életét.

1595

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 03. 06:05 Állati hírek
  Bevállalt egy golyót a gazdija helyett a süket kutya, most mégis otthontalan
  Kiko, a New Yorkban élő kutya 2012-ben lett címlapsztár a hősiessége miatt: megmentette a gazdáját egy fegyveres rablótól, aki betört az otthonukba. Azonban senki sem akarja örökbe fogadni Kikot, mert sokkal több figyelmet igényel egészséges, fiatal társainál.
 • 2015. nov. 09. 10:48 Állati hírek
  Egy 9 éves kisfiú kutyamenhelyet épített
  A 9 éves Ken úgy nőtt fel, hogy mindig segíteni akart az elkóborolt állatoknak. Néhány hónappal ezelőtt felkerült pár fotó az internetre, ahol Ken néhány állatot ápol, az emberek pedig elkezdték küldeni az adományokat.
 • 2015. máj. 29. 08:51 Állati hírek
  8 olcsó tipp a szúnyogok ellen
  A heves esőzések, a belvíz, a folyamatosan emelkedő hőmérséklet mind-mind kedvezett a szúnyoglárváknak; az elmúlt hosszú hétvégén konkrétan már az agyamra mentek a vérszívók a Duna-parton. De kismadarak azt csiripelték, hogy a Balatonnál (hiába volt május elején biológia szúnyogirtás), a…
 • 2016. ápr. 29. 23:04 VEL-VET hírek
  Dióbél
  SAMU az energikus foxi egyik pillanatról a másikra rosszul lett. Gazdái elhozták hozzánk, mert nem tudták mire vélni ezt a hirtelen romlást. Szerencsére a probléma forrását gyorsan megtaláltuk...
 • 2015. jún. 30. 07:53 Állati hírek
  Kapafogú őselefántot találtak Romániában
  Hét-nyolcmillió éve élt hatalmas kapafogú őselefánt csontvázának és agyarának több darabja került elő egy útépítéskor Románia keleti részén, a Vaslui megyei Gherghesti község területén – írták román lapok a hétvégén a Mediafax hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Segítsünk rajtuk!