Bejelentkezés

Regisztrálás


Négylábú társa lett a vak tacskó szeme fénye

Herbie és Hilda, a két tacskó
Herbie és Hilda, a két tacskó

Két átlagos tacskó, gondolhatnánk. Ám a kapcsolat, mely összefűzi őket, mélyebb és szorosabb a barátságnál is. Herbie ugyanis nem lát, s a tájékozódásban Hilda nyújt neki pótolhatatlan segítséget.

Bő egy hónappal ezelőtt három kutyát dobtak be egy salemi ház kertjébe. A korábban tacskómentéssel foglalkozó tulajdonos a helyi állatmenhelyre vitte be a kutyákat. A fekete hosszúszőrű kan rövid idő alatt gazdisodott, a másik két kutya viszont bonyolultabb esetnek tűnt. Herbie, a rövidszörű harlekin tacskó gyakran nekiment a falnak – kiderült, hogy nem lát. Társa, a hosszúszőrű Hilda vállalta magára a vakvezető kutya szerepét, figyelmesen terelgette, védte sérült barátját. Szinte az első pillanattól kezdve megvolt köztük az összhang.

Aggodalomra adott okot azonban, vajon a két kutyának sikerül-e együtt örökbefogadókra találnia? Mi lesz, ha szét kell őket választani? Hogy boldogul majd Herbie a mindennapi életben hű társa, vezetője nélkül? Egy nap megtörtént a csoda: egy kedves, idős házaspár felfigyelt a bájos párosra. John és Dorothy Sinnar nemrég búcsúztatták el 16 éves tacskójukat, Annabelle-t. A kölyökgyárból mentett kutyus emlékét tiszteletben tartva menhelyen keresgéltek új kedvencet. Az interneten találkoztak Herbie és Hilda történetével, azonnal tudták, a különös párost nekik teremtették. 5 órát vezettek Washingtonból Oregonba.

Hilda hangosan ugatott, mikor felvették Herbiet-, s amikor megbizonyosodott arról, hogy bátyja biztonságban van és jól érzi magát Dorothy karjaiban, úgy döntött, elfogadható az ajánlat. A két kutya együtt költözhetett szerető otthonba, s azóta is örömmel kísérik el gazdáikat lakóautós utazásaikon.

452 Utoljára frissítve: 2016. június 12., vasárnap 13:42

Ezt olvasta már?

 • 2016. máj. 24. 15:56 VEL-VET hírek
  A szeretet és a törődés gyógyító ereje
  A szeretet, ha csodákra nem is képes, de sokszor életet ment, ezt most is megtapasztaltuk. 3 hét nem hosszú idő, de betegen megélve szinte végtelennek is tűnhet. Ráadásul a beteg környezete is egyre erősebb lelki fájdalmakat élhet át az időnként…
 • 2015. aug. 12. 08:45 Állati hírek
  Egy kisbaba és egy francia bulldog kölyök barátsága
  A 25 éves chicagói édesanya, Ivette Ivens csodálatos képeken örökíti meg kisfia és az ő elválaszthatatlan barátjának mindennapjait.
 • 2016. jún. 04. 08:36 Állati hírek
  A családi kötelék ereje
  Cora teljesen összetört, amikor elvették tőle kölykeit és menhelyre került. A gondozók felkutatták a csöppségeket és újra egyesítették a családot. (videó)
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2016. febr. 17. 09:36 Állati hírek
  Egy kutya vette gondozásába az elárvult oposszumbébiket
  Elárvult oposszumbébiket vett magához egy Rio de Janeiro-ban élő nő, miután az aprócska állatok anyjára rátámadt egy kutya és a súlyos sérülései miatt elpusztult. A kölykök ezután kerültek a kutyaoktatóként dolgozó Stephanie Maldonado-hoz, aki mindent megtett, hogy a kis oposszumok…

Segítsünk rajtuk!