Bejelentkezés

Regisztrálás


Négylábú társa lett a vak tacskó szeme fénye

Herbie és Hilda, a két tacskó
Herbie és Hilda, a két tacskó

Két átlagos tacskó, gondolhatnánk. Ám a kapcsolat, mely összefűzi őket, mélyebb és szorosabb a barátságnál is. Herbie ugyanis nem lát, s a tájékozódásban Hilda nyújt neki pótolhatatlan segítséget.

Bő egy hónappal ezelőtt három kutyát dobtak be egy salemi ház kertjébe. A korábban tacskómentéssel foglalkozó tulajdonos a helyi állatmenhelyre vitte be a kutyákat. A fekete hosszúszőrű kan rövid idő alatt gazdisodott, a másik két kutya viszont bonyolultabb esetnek tűnt. Herbie, a rövidszörű harlekin tacskó gyakran nekiment a falnak – kiderült, hogy nem lát. Társa, a hosszúszőrű Hilda vállalta magára a vakvezető kutya szerepét, figyelmesen terelgette, védte sérült barátját. Szinte az első pillanattól kezdve megvolt köztük az összhang.

Aggodalomra adott okot azonban, vajon a két kutyának sikerül-e együtt örökbefogadókra találnia? Mi lesz, ha szét kell őket választani? Hogy boldogul majd Herbie a mindennapi életben hű társa, vezetője nélkül? Egy nap megtörtént a csoda: egy kedves, idős házaspár felfigyelt a bájos párosra. John és Dorothy Sinnar nemrég búcsúztatták el 16 éves tacskójukat, Annabelle-t. A kölyökgyárból mentett kutyus emlékét tiszteletben tartva menhelyen keresgéltek új kedvencet. Az interneten találkoztak Herbie és Hilda történetével, azonnal tudták, a különös párost nekik teremtették. 5 órát vezettek Washingtonból Oregonba.

Hilda hangosan ugatott, mikor felvették Herbiet-, s amikor megbizonyosodott arról, hogy bátyja biztonságban van és jól érzi magát Dorothy karjaiban, úgy döntött, elfogadható az ajánlat. A két kutya együtt költözhetett szerető otthonba, s azóta is örömmel kísérik el gazdáikat lakóautós utazásaikon.

366 Utoljára frissítve: 2016. június 12., vasárnap 13:42

Ezt olvasta már?

 • 2017. jún. 21. 10:33 Állati hírek
  Hol és milyen legyen a kutyánk háza?
  Az emberi szempontok szerint telepített kutyaház nem mindig áll összhangban a kutya igényeivel.
 • 2015. júl. 01. 07:10 VEL-VET hírek
  Eljött a szabadság ideje
  Több év után most fordul elő, hogy átmenetileg 10 napra, július 2-tól július 12-ig teljesen felhagyok a praxissal. Felismertem, hogy a kifogástalan, precíz magas színvonalú munkavégzéshez szükséges az időnkénti regeneráció, feltöltődés, nehogy kimerüléshez vezessen a munkamániás hajsza.
 • 2015. okt. 24. 09:11 Állati hírek
  Leállította forgalmat a motoros, hogy megmentsen egy kiscicát
  Egy forgalmas útkereszteződés forgatagában rekedt kiscicát mentett meg egy amerikai motoros, akinek a sisakjára szerelt kamera rögzítette az esetet. (videó)
 • 2015. aug. 06. 08:48 Állati hírek
  Ozzy, a kancsal macska
  Ozzy egy nyolcéves, Skóciában élő macska, aki teljesen átlagos attól eltekintve, hogy bandzsa szegény, pontosan fogalmazva szemtengelyferdülése van. A macska nem így született, még kiscica volt, amikor leesett egy ablakpárkányról
 • 2016. máj. 02. 22:22 VEL-VET hírek
  Rejtélyes út a gyógyulásig
  ZSÖMI tavaly december elején került a hozzánk. Éppen egy daganat műtéten esett át, ami után rosszul lett, állapota fokozatosan romlott. A műtét utáni állapot tüneteiből veseelégtelenségre lehetett számítani, később pedig ezt a feltételezést a laborvizsgálatok igazolták is. Az azonban nem…

Segítsünk rajtuk!