Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 19., vasárnap 06:56 Állati hírek

Elképesztő átalakuláson ment át a “kővé változott” kóbor kutya

Elképesztő átalakuláson ment át a “kővé változott” kóbor kutya

Ennek a Görögországban kóbórló 5 éves otthontalan és gazdátlan kutyusnak annyira megbetegedett a bőre, hogy a fején lévő bőr kezdett “kővé válni”, és darabokban lepotyogni. Elképzelhetetlen fájdalmakat élhetett át, de szerencsére az ő sorsa jóra fordult, mikor egy állatvédő szervezet - a Save a Greek Stay - Valia Orfanidou vezetésével a gondozásába vette.

Befogása nem volt egyszerű, az eb ugyanis rettegett az emberektől, nem hagyta, hogy bárki közel menjen hozzá, nemhogy megérintse. Lassan alakult ki a bizalom, pedig a kezelésre azonnal szüksége lett volna. Megmentői azt sem zárták ki, hogy még sosem ért hozzá ember ezelőtt.

Az állatmentők nem adták fel, mindenképpen segíteni akartak rajta, a kutyus napról-napra egyre jobban megnyílt. Valia nevet is adott neki: Petra, ami görögül azt jelenti, "kő". A kezelése sikeresen zajlott, most olyan, mintha sosem lett volna beteg, az emberi érintést is megszokta, sőt, már követeli is a hasvakargatást! Éppen családot keresnek neki, ahol végre boldog kutyus lehet.

item-577x item-577x item-577x item-577x item-577x item-577x item-577x item-577x item-577x
478 Utoljára frissítve: 2016. június 19., vasárnap 09:15

Ezt olvasta már?

 • 2017. jún. 21. 10:33 Állati hírek
  Hol és milyen legyen a kutyánk háza?
  Az emberi szempontok szerint telepített kutyaház nem mindig áll összhangban a kutya igényeivel.
 • 2015. júl. 01. 07:10 VEL-VET hírek
  Eljött a szabadság ideje
  Több év után most fordul elő, hogy átmenetileg 10 napra, július 2-tól július 12-ig teljesen felhagyok a praxissal. Felismertem, hogy a kifogástalan, precíz magas színvonalú munkavégzéshez szükséges az időnkénti regeneráció, feltöltődés, nehogy kimerüléshez vezessen a munkamániás hajsza.
 • 2015. okt. 24. 09:11 Állati hírek
  Leállította forgalmat a motoros, hogy megmentsen egy kiscicát
  Egy forgalmas útkereszteződés forgatagában rekedt kiscicát mentett meg egy amerikai motoros, akinek a sisakjára szerelt kamera rögzítette az esetet. (videó)
 • 2015. aug. 06. 08:48 Állati hírek
  Ozzy, a kancsal macska
  Ozzy egy nyolcéves, Skóciában élő macska, aki teljesen átlagos attól eltekintve, hogy bandzsa szegény, pontosan fogalmazva szemtengelyferdülése van. A macska nem így született, még kiscica volt, amikor leesett egy ablakpárkányról
 • 2016. máj. 02. 22:22 VEL-VET hírek
  Rejtélyes út a gyógyulásig
  ZSÖMI tavaly december elején került a hozzánk. Éppen egy daganat műtéten esett át, ami után rosszul lett, állapota fokozatosan romlott. A műtét utáni állapot tüneteiből veseelégtelenségre lehetett számítani, később pedig ezt a feltételezést a laborvizsgálatok igazolták is. Az azonban nem…

Segítsünk rajtuk!