Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 20., hétfő 09:30 Állati hírek

Végre szabadon futkározhat a 10 évig láncon tartott kutyus

Végre szabadon futkározhat a 10 évig láncon tartott kutyus

Mindössze néhány hónap elég volt ahhoz, hogy egy jószívű és állatbarát ismeretlen gyökeresen megváltoztassa egy idősödő, szerencsétlen sorsú kutya életét. Ahogy az a róla készült, megható videóból is kiderült, Rustyt tíz éve fogadta be egy phoenexi család, akiknek meglehetősen sajátos elképzelésük volt a kutyatartásról.

Az alapvetően emberszerető, nyitott és játékos kutyát rövid láncra kötötték, és ezt követően az etetéseket leszámítva nem is foglalkoztak vele. A kutya az évek során a törődés hiányának köszönhetően életunttá, bizalmatlanná és depresszióssá változott. Ekkor hozta össze a szerencse azzal az ismeretlen, neve elhallgatását kérő állatbaráttal, aki végül megváltoztatta az életét.

A megmentő, ahogy az a videóból is kiderül, hosszú hetekig látogatta Rustyt, mire elnyerte a kutya bizalmát.

Hamar kiderült, hogy a látszólag mufurc, magának való kutyus nagyon is közvetlen és alig várja az érintést, a simogatást

– írta, majd hozzátette, csak miután közelebbről szemügyre vehette az állatot jött rá, hogy Rustynak állatorvosi ellátásra van szüksége.

A feje tele volt nyílt sebekkel. Jöttek rá a legyek. A hasán pedig számtalan eltávolításra váró daganatot találtam.

Rusty élete végül akkor változott meg teljesen, mikor gazdája egyik alkalommal rajtakapta megmentőjét.

Beszélgetni kezdtünk. Elmondtam, hogy azzal, hogy láncon tartja a kutyáját tulajdonképpen állatkínzást követ el. Persze el akart zavarni, de akkor közöltem vele, hogy a kutya nélkül nem vagyok hajlandó. Hosszas huza-vona után végül átadta a kutyát.

Hogy teljes legyen a történet, Rusty ezt követően állatorvoshoz, majd kozmetikushoz, végül egy szerető családba került, ahol két testvérével együtt most szabadon és boldogan él.

502 Utoljára frissítve: 2016. június 20., hétfő 10:32

Ezt olvasta már?

 • 2017. jún. 21. 10:33 Állati hírek
  Hol és milyen legyen a kutyánk háza?
  Az emberi szempontok szerint telepített kutyaház nem mindig áll összhangban a kutya igényeivel.
 • 2015. júl. 01. 07:10 VEL-VET hírek
  Eljött a szabadság ideje
  Több év után most fordul elő, hogy átmenetileg 10 napra, július 2-tól július 12-ig teljesen felhagyok a praxissal. Felismertem, hogy a kifogástalan, precíz magas színvonalú munkavégzéshez szükséges az időnkénti regeneráció, feltöltődés, nehogy kimerüléshez vezessen a munkamániás hajsza.
 • 2015. okt. 24. 09:11 Állati hírek
  Leállította forgalmat a motoros, hogy megmentsen egy kiscicát
  Egy forgalmas útkereszteződés forgatagában rekedt kiscicát mentett meg egy amerikai motoros, akinek a sisakjára szerelt kamera rögzítette az esetet. (videó)
 • 2015. aug. 06. 08:48 Állati hírek
  Ozzy, a kancsal macska
  Ozzy egy nyolcéves, Skóciában élő macska, aki teljesen átlagos attól eltekintve, hogy bandzsa szegény, pontosan fogalmazva szemtengelyferdülése van. A macska nem így született, még kiscica volt, amikor leesett egy ablakpárkányról
 • 2016. máj. 02. 22:22 VEL-VET hírek
  Rejtélyes út a gyógyulásig
  ZSÖMI tavaly december elején került a hozzánk. Éppen egy daganat műtéten esett át, ami után rosszul lett, állapota fokozatosan romlott. A műtét utáni állapot tüneteiből veseelégtelenségre lehetett számítani, később pedig ezt a feltételezést a laborvizsgálatok igazolták is. Az azonban nem…

Segítsünk rajtuk!