Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. június 20., hétfő 09:30 Állati hírek

Végre szabadon futkározhat a 10 évig láncon tartott kutyus

Végre szabadon futkározhat a 10 évig láncon tartott kutyus

Mindössze néhány hónap elég volt ahhoz, hogy egy jószívű és állatbarát ismeretlen gyökeresen megváltoztassa egy idősödő, szerencsétlen sorsú kutya életét. Ahogy az a róla készült, megható videóból is kiderült, Rustyt tíz éve fogadta be egy phoenexi család, akiknek meglehetősen sajátos elképzelésük volt a kutyatartásról.

Az alapvetően emberszerető, nyitott és játékos kutyát rövid láncra kötötték, és ezt követően az etetéseket leszámítva nem is foglalkoztak vele. A kutya az évek során a törődés hiányának köszönhetően életunttá, bizalmatlanná és depresszióssá változott. Ekkor hozta össze a szerencse azzal az ismeretlen, neve elhallgatását kérő állatbaráttal, aki végül megváltoztatta az életét.

A megmentő, ahogy az a videóból is kiderül, hosszú hetekig látogatta Rustyt, mire elnyerte a kutya bizalmát.

Hamar kiderült, hogy a látszólag mufurc, magának való kutyus nagyon is közvetlen és alig várja az érintést, a simogatást

– írta, majd hozzátette, csak miután közelebbről szemügyre vehette az állatot jött rá, hogy Rustynak állatorvosi ellátásra van szüksége.

A feje tele volt nyílt sebekkel. Jöttek rá a legyek. A hasán pedig számtalan eltávolításra váró daganatot találtam.

Rusty élete végül akkor változott meg teljesen, mikor gazdája egyik alkalommal rajtakapta megmentőjét.

Beszélgetni kezdtünk. Elmondtam, hogy azzal, hogy láncon tartja a kutyáját tulajdonképpen állatkínzást követ el. Persze el akart zavarni, de akkor közöltem vele, hogy a kutya nélkül nem vagyok hajlandó. Hosszas huza-vona után végül átadta a kutyát.

Hogy teljes legyen a történet, Rusty ezt követően állatorvoshoz, majd kozmetikushoz, végül egy szerető családba került, ahol két testvérével együtt most szabadon és boldogan él.

671 Utoljára frissítve: 2016. június 20., hétfő 10:32

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!