Bejelentkezés

Regisztrálás


FÜLES cica harca az életért

FÜLES varratszedés után
FÜLES varratszedés után Forrás: macskamancsteam/facebook

Még egy hónapja sincs, hogy olvasható volt a hír egy nagyon rossz állapotban lévő cicáról, akit szekszárdi hajléktalanok gondoztak ahogy erejükből tellett. De amikor látták, hogy egy alattomos betegség kezd egyre jobban elhatalmasodni rajta, segítséget hívtak. Természetesen a mentésben ők is kivették a részüket: mivel már az állatvédők is kifogytak minden tartalékukból, ami miatt az utaztatás kivitelezése is kétségessé vált, összedobták a kevés pénzüket az útiköltségre. Nem akarták, hogy az üzemanyaghiány hiúsítsa meg a szeretett négylábú barátjuk megmenekülését. Így aztán eddigi gazdái egy könnyes búcsút követően útjára engedték őt, és a beteg cica megkezdte bizonytalan ámde mégis reményteljes utazását új gondviselői oldalán. A fiatal és lelkiismeretes hölgyekből álló kis állatmentő csapat segítségével egyenesen Szegedre került, ahol Budai László, a Macska Mancs Team vezetője fogadta őt nagy szeretettel.

László már az első percekben felmérte, hogy bizony nagy a baj és minden perc számít, sietett is vele a szegedi Kisállat-Ambulanciára, ahol hamar diagnosztizálták is a problémákat, és laphámrákot állapítottak meg nála. Egy szerencsésen negatív eredménnyel záruló vérképvizsgálat után egyből a gyógyítására fókuszáltak, ami a fülek amputációjával járó műtéti beavatkozást jelentett.

A sikeres műtétet követően jöttek a kezelések (oltások, infuziók), a lábadozás és a feltáplálás időszaka, valamint az ezekkel együtt járó súlyos anyagi kiadások is. FÜLES mára egyre jobban érzi magát, hála László áldozatos tevékenységének és a szegedi Kisállat-Ambulancia orvosának, Dr. Rengei Antalnak.

De a problémák ezzel még nem szűntek meg: egy labor vizsgálat során kiderült, hogy nagy valószínűséggel a szervezetében is található egy daganat. Csakhogy ezt Budapesten fogják tudni a leghatékonyabban felderíteni és kezelni, ennek következtében fel lesz utaztatva a fővárosba egy ideiglenes befogadóhoz, aki majd gondját viseli. Mindezen viszontagságok ellenére FÜLES továbbra is a Macska Mancs Team gondozásában marad, az anyagi kiadások tekintetében is, ami jelen pillanatban nagyon kilátástalanná teszi a jövőt László számára is.

László eddig 2-3 munkahelyjel is rendelkezett, az innen kapott fizetést a folyamatos állatmentésre és a Macskatanya fenntartására fordította, ahol jelenleg is 70 cicát és 18 kutyát gondoz lelkiismeretesen és minden erejét beleadva. Mára azonban munkája megszünt, a bevételi források elapadtak. Ezért László két dologban kéri az emberek segítségét:

 • aki tud, segítsen Lászlónak munkát szerezni Szegeden,
 • aki teheti, támogassa minden napos harcát a szerencsétlenül járt állatok mentésében:

Budai László
tel.: 0670/593-2887
E-mail: tiggerke@citromail.hu
Unicredit bank: 10918001-00000039-14720002
IBAN: HU26-10918001-00000039-14720002

Budai László áldozatos tevékenységéről többet is megtudhat, ha elolvassa a szegedma.hu cikkeit: ITT és ITT.

item-582x item-582x item-582x item-582x item-582x item-582x
1194 Utoljára frissítve: 2016. június 24., péntek 17:00

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!