Bejelentkezés

Regisztrálás


FÜLES cica harca az életért

FÜLES varratszedés után
FÜLES varratszedés után Forrás: macskamancsteam/facebook

Még egy hónapja sincs, hogy olvasható volt a hír egy nagyon rossz állapotban lévő cicáról, akit szekszárdi hajléktalanok gondoztak ahogy erejükből tellett. De amikor látták, hogy egy alattomos betegség kezd egyre jobban elhatalmasodni rajta, segítséget hívtak. Természetesen a mentésben ők is kivették a részüket: mivel már az állatvédők is kifogytak minden tartalékukból, ami miatt az utaztatás kivitelezése is kétségessé vált, összedobták a kevés pénzüket az útiköltségre. Nem akarták, hogy az üzemanyaghiány hiúsítsa meg a szeretett négylábú barátjuk megmenekülését. Így aztán eddigi gazdái egy könnyes búcsút követően útjára engedték őt, és a beteg cica megkezdte bizonytalan ámde mégis reményteljes utazását új gondviselői oldalán. A fiatal és lelkiismeretes hölgyekből álló kis állatmentő csapat segítségével egyenesen Szegedre került, ahol Budai László, a Macska Mancs Team vezetője fogadta őt nagy szeretettel.

László már az első percekben felmérte, hogy bizony nagy a baj és minden perc számít, sietett is vele a szegedi Kisállat-Ambulanciára, ahol hamar diagnosztizálták is a problémákat, és laphámrákot állapítottak meg nála. Egy szerencsésen negatív eredménnyel záruló vérképvizsgálat után egyből a gyógyítására fókuszáltak, ami a fülek amputációjával járó műtéti beavatkozást jelentett.

A sikeres műtétet követően jöttek a kezelések (oltások, infuziók), a lábadozás és a feltáplálás időszaka, valamint az ezekkel együtt járó súlyos anyagi kiadások is. FÜLES mára egyre jobban érzi magát, hála László áldozatos tevékenységének és a szegedi Kisállat-Ambulancia orvosának, Dr. Rengei Antalnak.

De a problémák ezzel még nem szűntek meg: egy labor vizsgálat során kiderült, hogy nagy valószínűséggel a szervezetében is található egy daganat. Csakhogy ezt Budapesten fogják tudni a leghatékonyabban felderíteni és kezelni, ennek következtében fel lesz utaztatva a fővárosba egy ideiglenes befogadóhoz, aki majd gondját viseli. Mindezen viszontagságok ellenére FÜLES továbbra is a Macska Mancs Team gondozásában marad, az anyagi kiadások tekintetében is, ami jelen pillanatban nagyon kilátástalanná teszi a jövőt László számára is.

László eddig 2-3 munkahelyjel is rendelkezett, az innen kapott fizetést a folyamatos állatmentésre és a Macskatanya fenntartására fordította, ahol jelenleg is 70 cicát és 18 kutyát gondoz lelkiismeretesen és minden erejét beleadva. Mára azonban munkája megszünt, a bevételi források elapadtak. Ezért László két dologban kéri az emberek segítségét:

 • aki tud, segítsen Lászlónak munkát szerezni Szegeden,
 • aki teheti, támogassa minden napos harcát a szerencsétlenül járt állatok mentésében:

Budai László
tel.: 0670/593-2887
E-mail: tiggerke@citromail.hu
Unicredit bank: 10918001-00000039-14720002
IBAN: HU26-10918001-00000039-14720002

Budai László áldozatos tevékenységéről többet is megtudhat, ha elolvassa a szegedma.hu cikkeit: ITT és ITT.

item-582x item-582x item-582x item-582x item-582x item-582x
992 Utoljára frissítve: 2016. június 24., péntek 17:00

Ezt olvasta már?

 • 2015. nov. 09. 11:42 Állati hírek
  Mesebeli tájakon élnek az izlandi lovak
  Troy Moth fotográfus körbejárta egész Izlandot, hogy megörökítse a táj szépségét és egyben azt is, hogy milyen mesebeli szépségű és nyugodt világban élnek az izlandi lovak.
 • 2015. jún. 04. 13:17 Állati hírek
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe
  Kiborgteknőst engednek a tengerbe. Ugyan megmentették az állatot, de nem tudott enni, ezért 3D-nyomtatással titán állkapcsot hoztak létre neki - akár egy cyberpunk akciófilm főszerepére is pályázhatna a teknős
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. szept. 23. 07:05 Állati hírek
  Egy hétig őrizte bajba jutott barátját a hűséges kutya
  Phoebe és Tillie elválaszthatatlan barátok, mindent együtt csinálnak és megesik, hogy olykor-olykor elcsavarognak a washingtoni Vashon Island-en lévő otthonukból. Nemrég is ez történt, azonban a két kutya nem tért haza a felfedezőútjáról és a gazdájuk hiába kereste őket.
 • 2015. szept. 07. 09:48 Állati hírek
  Siri és Iris - a testvéri barátság
  Siri, a gepárd az ausztrál Taronga Western Plains Zoo "rácsai" között jött világra egyedüli kölyökként. Anyja helyett a gondozók nevelik: amikor 3-5 utód helyett csupán egy lát napviágot, a kicsit gyakran eltaszítja szülője, mivel az egykék túlélési esélye (a vadonban)…

Segítsünk rajtuk!