Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. július 10., vasárnap 08:47 Állati hírek

Cicák és sünik, mint egy család

Cicák és sünik, mint egy család

Micsoda szeretethullám önthette el a frissen ellett mamacicát, amikor a kerítés mellett sétálva rátalált négy elhagyott sünbébire! A sünik akkorák sem voltak, mint egy túrógombóc a menzán, és nemcsak azért szorultak segítségre mert egyedül volt,ak hanem azért is, mert napok óta nem ehettek egy falatot sem. Csont és bőr volt mindegyik, és elcsigázott: csak ültek a lenyírt füvön és épphogy szuszogtak. Lehet, hogy a mama sünivel történt valami baj, ezért lettek árvák.

A cica gazdája csak akkor figyelt fel rájuk, amikor Szonja hosszan időzött a kert sarkában és láthatóan nem akart onnan elmozdulni. A gazdi nem hitt a szemének, amikor a macskája szemében nem a vadászösztönt, hanem az anyai szeretetet látta megcsillanni. Szonja óvatosan a saját kölyke mellé terelte a mancsával a kis süniket és melléjük feküdt.

A csoda nem három napig tartott: a süniket sikerült laktózmentes tejjel és macskatáppal megetetni és egy hónap alatt annyira megerősíteni, hogy szinte felnőtt méretűre cseperedtek. A történet végét nem ismerjük, de annyi biztos, hogy a sünik nem fél se a macskától, se az embertől, és talán egész életükre a családnál maradnak.

item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x
424 Utoljára frissítve: 2016. július 10., vasárnap 09:33

Ezt olvasta már?

 • 2016. ápr. 29. 23:04 VEL-VET hírek
  Dióbél
  SAMU az energikus foxi egyik pillanatról a másikra rosszul lett. Gazdái elhozták hozzánk, mert nem tudták mire vélni ezt a hirtelen romlást. Szerencsére a probléma forrását gyorsan megtaláltuk...
 • 2015. júl. 03. 06:32 Állati hírek
  Édesvizi medúzák Sükösdön
  Különleges, a hazai vizekben ritkán előforduló, de ilyen helyen még sohasem látott élőlények: édesvízi medúzák (Craspedacusta sowerbyi) felbukkanása tartja lázban vasárnap óta a Sükösdi tőzegtó-rendszer egyikének hasznosítóit és az oda járó vendégeket.
 • 2015. szept. 28. 06:59 Állati hírek
  Elárvult bébikenguruk mentésének szenteli az életét az ausztrál “Kenguru Dundee”
  Az ausztrál Chris Barnes egy különleges hivatást választott magának: árva kengurubébiket ment Közép-Ausztráliában. A “Kenguru Dundee” néven becézett férfi körülbelül 30 elárvult állatról gondoskodik, és olyan hírnévre tett szert, hogy saját tévéműsort is kapott.
 • 2015. aug. 13. 19:11 Állati hírek
  Egy bálna segítséget kér és kap a halászoktól (videó)
  Ha valaki kételkedett volna a bálnák intelligenciájában, az alábbi, Ausztráliából érkezett történet talán meggyőzi arról, hogy ezek a tengeri emlősök nagyon is tudatos lények. Ráadásul még egy magyar is belekeveredett a sztoriba.
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…

Segítsünk rajtuk!