Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. július 10., vasárnap 08:47 Állati hírek

Cicák és sünik, mint egy család

Cicák és sünik, mint egy család

Micsoda szeretethullám önthette el a frissen ellett mamacicát, amikor a kerítés mellett sétálva rátalált négy elhagyott sünbébire! A sünik akkorák sem voltak, mint egy túrógombóc a menzán, és nemcsak azért szorultak segítségre mert egyedül volt,ak hanem azért is, mert napok óta nem ehettek egy falatot sem. Csont és bőr volt mindegyik, és elcsigázott: csak ültek a lenyírt füvön és épphogy szuszogtak. Lehet, hogy a mama sünivel történt valami baj, ezért lettek árvák.

A cica gazdája csak akkor figyelt fel rájuk, amikor Szonja hosszan időzött a kert sarkában és láthatóan nem akart onnan elmozdulni. A gazdi nem hitt a szemének, amikor a macskája szemében nem a vadászösztönt, hanem az anyai szeretetet látta megcsillanni. Szonja óvatosan a saját kölyke mellé terelte a mancsával a kis süniket és melléjük feküdt.

A csoda nem három napig tartott: a süniket sikerült laktózmentes tejjel és macskatáppal megetetni és egy hónap alatt annyira megerősíteni, hogy szinte felnőtt méretűre cseperedtek. A történet végét nem ismerjük, de annyi biztos, hogy a sünik nem fél se a macskától, se az embertől, és talán egész életükre a családnál maradnak.

item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x item-588x
380 Utoljára frissítve: 2016. július 10., vasárnap 09:33

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!