Bejelentkezés

Regisztrálás


Címkék: macska jó tudni!
2016. augusztus 22., hétfő 11:05 Állati hírek

5 tipp, amivel kényelmesebbé teheted a várandós a cicád mindennapjait

5 tipp, amivel kényelmesebbé teheted a várandós a cicád mindennapjait

Ha a macskád kölyköket vár, nem árt észben tartani néhány dolgot, mellyel megkönnyítheted ezt az időszakot szeretett cicád részére. Biztosan te is aggódsz az egészségért és a kicsit hogylétéért, de ha a cica körülményei megfelelőek, nem lesz semmi baj. Fogadd meg tanácsainkat, és a cicád is hálás lesz érte!

Vidd rendszeresen állatorvoshoz!

Ha a cicád a teherbeesése óta nem volt orvosnál, itt az ideje! Fontos, hogy megvizsgálja egy szakember is, így meggyőződhetsz róla, hogy kedvenced egészséges és a kicsik is szépen fejlődnek. Nem utolsó sorban azt is megtudhatod, mikorra várható a kölykök érkezése, így nyugodtan felkészülhetsz a szülésre is.

Figyelj oda az étrendjére!

Ebben az időszakban cicádnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint máskor. Hogy biztosítsd a megfelelő mennyiséget, mindenképpen olyan tápot és eledelt válassz, ami kifejezetten várandós macskáknak készült! Ha kismacskáknak készült ételre váltasz és megnöveled az adagot, az is jó megoldás, ezekben az eledelekben ugyanis sokkal több tápanyag található, mint a felnőtt macskák számára ajánlott készítményekben.

Alakíts ki egy biztonságos, kényelmes kuckót!

A szüléshez a cica napokig keresheti a megfelelő helyet, segíts neki! Egy otthonos, meleg sarokba készíts be egy puha takaróval bélelt dobozt, vagy macskaágyat, gondoskodj róla, hogy a lakás legcsendesebb pontján rendezkedj be. Nem biztos, hogy a cica ezt a helyet fogja választani, figyeld meg, hol fekszik, hová bújik a legszívesebben, és tedd oda a kényelmes dobozt.

Hagyj neki teret!

Terhes cicádnak sokkal több nyugalomra és pihenésre lesz szüksége, ne lepődj meg, ha sokkal többet alszik majd a kelleténél. Fontos, hogy ilyenkor kipihenje magát, ezért hanem muszáj, ne ébresszük fel, ne zavarjuk pihenés közben. Ha viszont ébren van, akkor mindenképp gondoskodjunk róla, hogy érezze a szeretetünket!

Könnyítsd meg a közlekedését!

Ha a cicád korábban sokat mozgott és ugrált a bútorokon, valószínűleg várandósan sem fog erről lemondani teljesen, főleg akkor, ha kedvenc helyére csak így tud felmászni. Tolj oda egy széket, vagy párnákkal biztosítsd a terepet, így kényelmesebben közlekedhet a lakásban és te sem fogsz aggódni, ha akrobatikus mutatványokat akar bemutatni.

447

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!