Bejelentkezés

Regisztrálás


2017. január 08., vasárnap 15:07 Állati hírek

735 kutyát fogadott örökbe az indiai mérnök

735 kutyát fogadott örökbe az indiai mérnök

Rakesh Shukla egy indiai szoftvermérnök, aki abban találta meg a boldogságot, hogy olyan kutyákat nevel, aki senki másnak nem kell. A férfi három és fél hektáros telkén 735 ebről gondoskodik. Van köztük labrador, golden retriever, német dog, beagle, rottweiler, bernáthegyi, mopsz és rengeteg korcs is. A legtöbb állat kóbor volt, mielőtt Shukla befogadta őket. Legutóbb 22 fajtiszta kutyus érkezett hozzá, akiknek gazdáját, egy városi üzletembert lelőttek a közelmúltban a bűnözők.

Én vagyok az utolsó állomás ezeknek a kutyáknak. Ők már nem édesek és ennivalók. Sokan közülük betegek és nincs rájuk szüksége senkinek

– fogalmazott a 45 éves Shukla, aki a helyiek csak kutyaapának hívnak.

Shukla tíz évvel ezelőtt feleségével alapított egy szoftverfejlesztő céget, mostanra pedig heti három-négy napot tölt a farmján, hogy foglalkozzon kedvenceivel.

Dolgoztam Delhiben, az Egyesült Államokban, végül Bangalore-ban indítottam vállalkozást. Az életem arról szólt, hogy nagy autókat és drága órákat vásároltam. Sokat utaztam, a világ sok pontján jártam, de nem éreztem magam boldognak.

Aztán 2009 júniusában Kavya, egy gyönyörű, 45 napos golden retriever megváltoztatott mindent.

Mikor hazaértünk, lefeküdt a szoba egyik sarkába. Leguggoltam mellé a padlóra és beszéltem hozzá. Rám nézett, félt, de láttam rajta, hogy bízni akart bennem. A hajam bizseregni kezdett, melegséget éreztem és arra gondoltam, miért vagyok itt?

Második kutyáját három hónappal később az utcáról fogadta be.

12-13 napig esett az eső, ázott és megtört volt.

Az elkövetkező időszakban akármikor találkozott egy elhagyott kutyával, hazavitte. Feleségének ez nem tetszett, így néhány állatot az irodájába helyezett át, ahol a felső emelet igazi kutyabirodalommá alakult. 2012-ben Shukla földet vett Doddballapur városában és kialakította a nem kívánt kutyák mennyországát. Az ebeknek hatalmas területük van futkározni, egy tó az úszáshoz és dupla kerítés, hogy ne szökhessenek el és senki ne bánthassa őket.

A telken tíz ember dolgozik, köztük egy kiképzett állatorvosi asszisztens, aki eteti őket. Napi kétszáz kilogramm csirkét és kétszáz kilogramm rizst kapnak az állatok, a gyengélkedőket pedig a megfelelő orvossággal ápolják. Az egy napra jutó költség megközelítőleg 50 ezer rúpia (216 ezer forint), amit szinte teljes egészében Shukla áll.

Az elmúlt években több aktivistával is összetűzésbe került, amiért nem engedte be őket a birtokára, és sokszor felszólították, hogy zárja be a “boltot”. De nem tette.

Paktumot kötöttem a kutyáimmal. Csak akkor válunk szét, ha egyikünk meghal.

591 Utoljára frissítve: 2017. január 08., vasárnap 15:18

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!