Bejelentkezés

Regisztrálás


2017. január 08., vasárnap 15:07 Állati hírek

735 kutyát fogadott örökbe az indiai mérnök

735 kutyát fogadott örökbe az indiai mérnök

Rakesh Shukla egy indiai szoftvermérnök, aki abban találta meg a boldogságot, hogy olyan kutyákat nevel, aki senki másnak nem kell. A férfi három és fél hektáros telkén 735 ebről gondoskodik. Van köztük labrador, golden retriever, német dog, beagle, rottweiler, bernáthegyi, mopsz és rengeteg korcs is. A legtöbb állat kóbor volt, mielőtt Shukla befogadta őket. Legutóbb 22 fajtiszta kutyus érkezett hozzá, akiknek gazdáját, egy városi üzletembert lelőttek a közelmúltban a bűnözők.

Én vagyok az utolsó állomás ezeknek a kutyáknak. Ők már nem édesek és ennivalók. Sokan közülük betegek és nincs rájuk szüksége senkinek

– fogalmazott a 45 éves Shukla, aki a helyiek csak kutyaapának hívnak.

Shukla tíz évvel ezelőtt feleségével alapított egy szoftverfejlesztő céget, mostanra pedig heti három-négy napot tölt a farmján, hogy foglalkozzon kedvenceivel.

Dolgoztam Delhiben, az Egyesült Államokban, végül Bangalore-ban indítottam vállalkozást. Az életem arról szólt, hogy nagy autókat és drága órákat vásároltam. Sokat utaztam, a világ sok pontján jártam, de nem éreztem magam boldognak.

Aztán 2009 júniusában Kavya, egy gyönyörű, 45 napos golden retriever megváltoztatott mindent.

Mikor hazaértünk, lefeküdt a szoba egyik sarkába. Leguggoltam mellé a padlóra és beszéltem hozzá. Rám nézett, félt, de láttam rajta, hogy bízni akart bennem. A hajam bizseregni kezdett, melegséget éreztem és arra gondoltam, miért vagyok itt?

Második kutyáját három hónappal később az utcáról fogadta be.

12-13 napig esett az eső, ázott és megtört volt.

Az elkövetkező időszakban akármikor találkozott egy elhagyott kutyával, hazavitte. Feleségének ez nem tetszett, így néhány állatot az irodájába helyezett át, ahol a felső emelet igazi kutyabirodalommá alakult. 2012-ben Shukla földet vett Doddballapur városában és kialakította a nem kívánt kutyák mennyországát. Az ebeknek hatalmas területük van futkározni, egy tó az úszáshoz és dupla kerítés, hogy ne szökhessenek el és senki ne bánthassa őket.

A telken tíz ember dolgozik, köztük egy kiképzett állatorvosi asszisztens, aki eteti őket. Napi kétszáz kilogramm csirkét és kétszáz kilogramm rizst kapnak az állatok, a gyengélkedőket pedig a megfelelő orvossággal ápolják. Az egy napra jutó költség megközelítőleg 50 ezer rúpia (216 ezer forint), amit szinte teljes egészében Shukla áll.

Az elmúlt években több aktivistával is összetűzésbe került, amiért nem engedte be őket a birtokára, és sokszor felszólították, hogy zárja be a “boltot”. De nem tette.

Paktumot kötöttem a kutyáimmal. Csak akkor válunk szét, ha egyikünk meghal.

651 Utoljára frissítve: 2017. január 08., vasárnap 15:18

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 17. 07:46 Állati hírek
  70 évesen tapasztalja meg a szabadságot az elefánt
  Az idős elefánt még csak most tanulja, hogy milyen az, ha nem bántják, nem zsákmányolják ki, és szabadon élhet.
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. jún. 03. 07:14 Állati hírek
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság?
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság? Felsorolni is nehéz, hány ifjúsági regény és film szólt arról, hogy a kutya és a macska örök ellenség. Ki emlékszik a Frakkra? A Kutyák és macskák szupertitkos összeesküvésére? Bizony, az emberben élénken él a kép, hogy…
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. máj. 25. 13:58 Állati hírek
  Azt hitték tumora van, de...
  Először azt hitték, tumor nő a macska hasában, de amit kiszedtek belőle, az az orvosokat is meglepte! Semmire nem gyanakodott a gazdi, amikor elvitte a macskáját az éves kötelező védőoltásra, az orvosok viszont megvizsgálták Garry-t, és egy hatalmas tumort tapogattak…

Segítsünk rajtuk!