Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. augusztus 06., csütörtök 20:34 VEL-VET hírek

Aranykalászos szipogás

CÉZÁR, immár gondtalanul
CÉZÁR, immár gondtalanul

CÉZÁR a kis 10 hónapos boston terrier nyári szabadságát tölti kis hazánkban. Hamarosan utazik vissza Belgiumba, saját honjába. Reggel azonban szipogni kezdett. Talán nem a gazdival eltöltött kellemes szabadidő utáni sóvárgás következtében, hanem más miatt. De mi is lehet a szomorú sziporkázás oka?

Tegnap este még önfeledten, boldogan hempergett a nagy fűben. Ma reggelre azonban kínzó rohamokban jelentkező tüsszögés és orrfolyás gyötörte. A gazda nem volt rest a hóna alá fogta és meglátogatta vele klinikánkat. Látszólag semmi baj nem mutatkozott rajta, de örömében ismét tüsszögési rohamok törtek rá a szemünk láttára.

Egy vérvizsgálat meggyőzött minket arról, hogy nem fertőzés áll a betegeskedés hátterében. Más választási lehetőség nem adódott, minthogy belenézzünk oda, ahol a bajok forrása mutatkozott. A endoszkópos orrvizsgálat mutatkozott a legkézenfekvőbb megoldásnak.

A bal oldali orrjárattal kezdtünk, ahol szerencsére nem találtunk semmit. A jobb oldali vizsgálatakor azonban a járat mélyén egy sárga növényi rész nézett farkasszemet velünk. Megörültünk, hogy ilyen gyorsan megtaláltuk a bűnöst.
A speciális csipesszel egy hatalmas száraz toklász került a napvilágra.

Így már nem csodálkoztunk CÉZÁR kínzó, könnyfakasztó élményein. Mindenki boldogan konstatálta, hogy véglegesen elhárult a probléma.

Figyeljen mindenki kedvence "jólétére"!

Törődtünk VELe! - Vel-<3et Team
676

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!