Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. augusztus 06., csütörtök 20:34 VEL-VET hírek

Aranykalászos szipogás

CÉZÁR, immár gondtalanul
CÉZÁR, immár gondtalanul

CÉZÁR a kis 10 hónapos boston terrier nyári szabadságát tölti kis hazánkban. Hamarosan utazik vissza Belgiumba, saját honjába. Reggel azonban szipogni kezdett. Talán nem a gazdival eltöltött kellemes szabadidő utáni sóvárgás következtében, hanem más miatt. De mi is lehet a szomorú sziporkázás oka?

Tegnap este még önfeledten, boldogan hempergett a nagy fűben. Ma reggelre azonban kínzó rohamokban jelentkező tüsszögés és orrfolyás gyötörte. A gazda nem volt rest a hóna alá fogta és meglátogatta vele klinikánkat. Látszólag semmi baj nem mutatkozott rajta, de örömében ismét tüsszögési rohamok törtek rá a szemünk láttára.

Egy vérvizsgálat meggyőzött minket arról, hogy nem fertőzés áll a betegeskedés hátterében. Más választási lehetőség nem adódott, minthogy belenézzünk oda, ahol a bajok forrása mutatkozott. A endoszkópos orrvizsgálat mutatkozott a legkézenfekvőbb megoldásnak.

A bal oldali orrjárattal kezdtünk, ahol szerencsére nem találtunk semmit. A jobb oldali vizsgálatakor azonban a járat mélyén egy sárga növényi rész nézett farkasszemet velünk. Megörültünk, hogy ilyen gyorsan megtaláltuk a bűnöst.
A speciális csipesszel egy hatalmas száraz toklász került a napvilágra.

Így már nem csodálkoztunk CÉZÁR kínzó, könnyfakasztó élményein. Mindenki boldogan konstatálta, hogy véglegesen elhárult a probléma.

Figyeljen mindenki kedvence "jólétére"!

Törődtünk VELe! - Vel-<3et Team
593

Ezt olvasta már?

 • 2015. szept. 15. 08:13 Állati hírek
  Megmentette a kiscica életét a motoros, most együtt szelik az utakat
  Nevada és New Jersey között utazott az a férfi, aki önzetlenül segített egy árva, bajba jutott kiscicán. Az apróságon égési sérülések voltak, ezért a motoros a mellényébe csúsztatta a kicsit és magával vitte.
 • 2015. nov. 14. 08:47 Állati hírek
  Még mindig szenvedik a delfinek az olajkatasztrófát
  A mai napig vemhességi gondokkal küzdenek a louisianai partok menti Barataria-öböl palackorrú delfinjei a 2010-ben történt mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
 • 2016. okt. 20. 08:14 Állati hírek
  5 dolog, amivel megrövidíted a kutyád életét
  Mint minden gazdi, bizonyára Te is a lehető legjobbat akarod a kedvencednek. Egyes szokásokkal azonban akaratodon kívül is évekkel csökkentheted kutyusod várható élettartamát. Az alábbiakra éppen ezért mindenképpen figyelj oda.
 • 2015. szept. 11. 14:04 Állati hírek
  Loki nagy kalandja
  Loki farkas-kutya hibrid, van benne alaszkai malamut és husky. Gazdája szerint egy ebnek sem kellene lakásba vagy kertbe zárva töltenie az életét, ezért közzé tette a kedvencével közösen átélt kalandok fotóit: hátha ezzel inspirálni tud mindenkit arra, hogy magával vigye…
 • 2015. jún. 24. 18:09 Állati hírek
  Fogságban a nyílméregbéka sem veszélyes
  Nyilván hallottak már a nyílméregbékákról; a dél-amerikai indián törzsek előszeretettel kenegették a bőrükben felhalmozódott mérget a nyilaik hegyére, mert az így megmérgezett nyíllal még egy nagy testű állatot is le lehetett teríteni.

Segítsünk rajtuk!