Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. augusztus 06., csütörtök 20:34 VEL-VET hírek

Aranykalászos szipogás

CÉZÁR, immár gondtalanul
CÉZÁR, immár gondtalanul

CÉZÁR a kis 10 hónapos boston terrier nyári szabadságát tölti kis hazánkban. Hamarosan utazik vissza Belgiumba, saját honjába. Reggel azonban szipogni kezdett. Talán nem a gazdival eltöltött kellemes szabadidő utáni sóvárgás következtében, hanem más miatt. De mi is lehet a szomorú sziporkázás oka?

Tegnap este még önfeledten, boldogan hempergett a nagy fűben. Ma reggelre azonban kínzó rohamokban jelentkező tüsszögés és orrfolyás gyötörte. A gazda nem volt rest a hóna alá fogta és meglátogatta vele klinikánkat. Látszólag semmi baj nem mutatkozott rajta, de örömében ismét tüsszögési rohamok törtek rá a szemünk láttára.

Egy vérvizsgálat meggyőzött minket arról, hogy nem fertőzés áll a betegeskedés hátterében. Más választási lehetőség nem adódott, minthogy belenézzünk oda, ahol a bajok forrása mutatkozott. A endoszkópos orrvizsgálat mutatkozott a legkézenfekvőbb megoldásnak.

A bal oldali orrjárattal kezdtünk, ahol szerencsére nem találtunk semmit. A jobb oldali vizsgálatakor azonban a járat mélyén egy sárga növényi rész nézett farkasszemet velünk. Megörültünk, hogy ilyen gyorsan megtaláltuk a bűnöst.
A speciális csipesszel egy hatalmas száraz toklász került a napvilágra.

Így már nem csodálkoztunk CÉZÁR kínzó, könnyfakasztó élményein. Mindenki boldogan konstatálta, hogy véglegesen elhárult a probléma.

Figyeljen mindenki kedvence "jólétére"!

Törődtünk VELe! - Vel-<3et Team
742

Ezt olvasta már?

 • 2016. máj. 30. 08:57 Állati hírek
  Sírig tartó hűség - szobrot állítottak Beninek Mátyásföldön
  Beni kutyus gazdája már évekkel ezelőtt elhunyt, az eb azonban annyira ragaszkodott hozzá, hogy a tragédia után 12 évig várta, hátha szeretett gazdája ismét felbukkan. Az öreg kutyus 2014-ben hunyt el, ekkor a helyiek úgy döntöttek, szobrot állítanak hűségének az…
 • 2015. jún. 05. 15:15 Állati hírek
  115 millió éves madarat találtak Brazíliában
  115 millió éves madarat találtak Brazíliában. Apró, kolibriméretű, 115 millió évvel ezelőtt élt ősmadár maradványaira bukkantak szakértők Brazíliában – írja az MTI.
 • 2014. okt. 13. 11:35 Állati hírek
  Őzmut
  Bizarrul hangzik de ez nem egy őslelet, hanem egy ma is élő állat koponyája, és ami a legnagyobb csavar az egészben, a tulajdonosa a hatalmas szemfogak ellenére nem képes húst enni. Ez persze olyan értelmetlenül hangzik mint mellek egy cápán,…
 • 2016. jún. 12. 13:28 Állati hírek
  Négylábú társa lett a vak tacskó szeme fénye
  Két átlagos tacskó, gondolhatnánk. Ám a kapcsolat, mely összefűzi őket, mélyebb és szorosabb a barátságnál is. Herbie ugyanis nem lát, s a tájékozódásban Hilda nyújt neki pótolhatatlan segítséget. (videó)
 • 2015. aug. 25. 07:55 Állati hírek
  Kölcsönösen mentette meg egymást a kóbor kutya és új gazdája
  A 25 éves egyetemista, Georgia Bradley több ezer kilométernyi utazás, tetemes összegek kifizetése és több heti várakozás után ölelhette magához angliai otthonában az örökbefogadott kutyáját, aki egyben a megmentője is. Megható és vidám történet következik...

Segítsünk rajtuk!