Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. november 10., kedd 11:23 VEL-VET hírek

Gyors segély

Gyors segély

2015 október utolsó péntekének estéjén már a hétvégére készülődvén ért egy telefon: "Rendelsz még Csaba?" - szólt a kérdés. "Igen még a klinikán vagyok, miben segíthetek?" - válaszoltam. Egy régi kedves ismerős hívott fel, hogy egy 13 éves idős kutyája, aki mellesleg a szüleinél van nagyon beteg. Kélt napja intenzíven vérzik a hüvelyéből és most egyre rosszabbul van. természetesen nem egy elhanyagolt esetről volt szó, hiszen két napja kezelték már orvosi utasításra. De az állapota rohamosan romlott. Mint általában, most sem tudtam nemet mondani, hiszen egy életről volt megint szó.

A sors pikantériája, hogy közel 200 km választott el minket. "Másfél óra és ott vagyunk!" - hangzott az ígéret. Kissé kételkedtem, de életveszély esetén gyorsan peregnek a percek. Az asszisztenciát felkészítve a rendelőben minden készen állt a kedvenc fogadására. Még egy pár ambuláns beteget elláttunk, de utána már izgatottan vártuk az idő múlását, mi vár ránk. Nem hittünk a szemünknek, amikor 1 óra 20 perc eltelte után a klinika vizsgálóasztalán volt az ellátásra szoruló beteg kutya.

Egy gyors átvizsgálás, vénakanül, vérvétel, infúziós, gyógyszeres műtéti előkészítés, majd a műtéti terület fazonírozása. A hatkezi munka eredményeként 15 perc alatt kezünkben volt egy komplett laboreredmény, ami az altathatóságot meghatározta. A súlyos méhvérzés miatt kialakuló vérszegénység okán nem volt vesztegetni való idő. A műtét elkerülhetetlen volt, sőt egy vérátömlesztés is kilátásba került. Ráadásul egy súlyos vérfertőzés is nehezítette munkánkat.

Három fős képzett személyzet és egy korszerű altatógép asszisztenciája mellett vágtunk bele a műtétbe és 40 perc leforgása alatt végeztünk a sürgősségi műtéttel, alig pár csepp vérveszteséggel számolva. A műtőasztalról levéve már az ébredés is elkezdődött nála, bár a fájdalomcsillapító szerek mámora még látszott rajta. A behozataltól számítva bő 2 óra alatt már ismét az autó csomagtartójában fekve várta a hazautat eme késő éjszakai órán.

A műtét utáni napokban folyamatos laborvizsgálatok és kezelések lassan hozták meg a várt javulást, de minden nap egyre bizakodóbbak voltunk. Aztán pár napig nem hallottunk felőle... Viszont 10 nap elteltével ismét láthattuk, mivel megérkezett a varratszedésre.

Kifogástalan általános kondícióval, jó kedélyállapotban és gyönyörűen gyógyult műtéti sebekkel fogadott minket. Már a látványától is fellélegeztünk, amit a rendkívül kedvező laboreredményekkel alá is támasztott. A szervezetében meglévő súlyos gyulladásnak és vérszegénységnek már csak a halvány jelei látszottak. Meggyógyult!- konstatáltuk megnyugvással aggódó gazdái felé.

Ez ismét egy sikertörténet, amit egy szakmailag felkészült, állatok iránt lojális, időt és fáradtságot nem kímélő csapat vitt véghez a szerető, gondoskodó gazdákkal együtt.

Nem hiába "Törődünk VELük", sokszor meghálálják!

Vel-<3et Team

827 Utoljára frissítve: 2015. november 10., kedd 11:47

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 17. 07:46 Állati hírek
  70 évesen tapasztalja meg a szabadságot az elefánt
  Az idős elefánt még csak most tanulja, hogy milyen az, ha nem bántják, nem zsákmányolják ki, és szabadon élhet.
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. jún. 03. 07:14 Állati hírek
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság?
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság? Felsorolni is nehéz, hány ifjúsági regény és film szólt arról, hogy a kutya és a macska örök ellenség. Ki emlékszik a Frakkra? A Kutyák és macskák szupertitkos összeesküvésére? Bizony, az emberben élénken él a kép, hogy…
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. máj. 25. 13:58 Állati hírek
  Azt hitték tumora van, de...
  Először azt hitték, tumor nő a macska hasában, de amit kiszedtek belőle, az az orvosokat is meglepte! Semmire nem gyanakodott a gazdi, amikor elvitte a macskáját az éves kötelező védőoltásra, az orvosok viszont megvizsgálták Garry-t, és egy hatalmas tumort tapogattak…

Segítsünk rajtuk!