Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. november 14., szombat 07:28 VEL-VET hírek

EPERKE rejtett ékköve

EPERKE rejtett ékköve

EPERKE már régi ismerős volt klinikánkon az allergiája és a fülgyulladásai miatt, mikor ősz elején felfázásos vizeletürítési gondokkal tért be hozzánk.

A gazdái vért láttak a vizeletében, ráadásul gyakori pisilési kényszer kínozta. Gyors kivizsgálás, labor, ultrahang, semmit sem bíztunk a véletlenre. A laborja enyhe fertőzést, az ultrahang zavaros vizeletet mutatott ki. Megnyugodtunk, hogy csak egy enyhébb húgyúti felfázásról van szó. A remények a kezelés során is tovább éltek, hiszen pár nap alatt teljesen rendbe jött, minden tünete elmúlt.

Aztán eltelt pontosan 2 hónap, mikor a tünetek ismét visszatértek, de súlyosabb formában. A szokásos vizsgálati protokoll azonban a tüneteket megerősítve, már nem volt olyan megnyugtató, mint korábban.

Az ultrahangos vizsgálat a hólyagban egy kóros tünetet sejtetett. Tüzetesebben megvizsgálva már jól látszott és a mérete is ismertté vált. Egy 2x1.5 cm-es kövecskét hordozott magában szerencsétlen eb. Mindezt kb. másfél hónap leforgása alatt növesztette meg magában szerencsétlen beteg.

Ilyen esetekben nincsen már lehetőség, csak műtéti úton eltávolítani ezt a nem kívánatos "hólyaglakót". A további szenvedések elkerülése végett másnapra ki is tűztük a műtét időpontját. Szerencsére a laborértékei most sem hagytak maguk után kívánni valót.  Nyugodt szívvel ajánltuk a műtétet.

Másnap délben meg is érkezett gazdájával együtt a kis szeretett öleb. Az előző napi emlékeket még magán viselte, hiszen reszketett, mint a nyárfa levél. Nem hagytunk neki sok időt a félelemre, hiszen egy előzetes átvizsgálás után, pár perc múlva már mély álmát aludta. Egy gyors előkészítés után már a műtőasztal melegsége és az altatógép vigyázó monitorai vették körül.

Célirányos sebészi metszéseknek köszönhetően  hamar megtaláltuk a rejtett kincset egy sárgás, érdes felületű mogyorónyi nagyságú hólyagkő formájában. Kerestük apró társait is, sőt a húgycsövét is tüzetesen átvizsgáltuk, de szerencsére magányosan töltötte napjait ez a "szép küllemű" kövecske.

Mindannyian megkönnyebbültünk, de leginkább a kő gazdája. Nem fog már kellemetlen görcsöket, gyulladásokat okozni, hiszen már elhagyta rejtekét. Az ébredés is gyors volt, a műtét után pár órával már lábra, állt és evett is. A következő napokban egyre jobb hangulatról és állapotról tett tanúbizonyságot a frissen operált beteg. Az ismeretlen ismerős pedig laboratóriumban várja, hogy hovatartozását meghatározzák.

Mivel sajnos ezek a kis "testékszerek" reinkarnációra képesek, ezért gazdája szigorú diétára lesz kárhoztatva, hogy elejét vegyük az újbóli találkozásnak.

Az ilyen esetek erősítik meg bennünk azt az álláspontot, hogy minden banálisnak tűnő esetet körültekintően és minden részletre kiterjedően meg kell vizsgálni a végső siker érdekében. Így jártunk el és a siker sem váratott magára.

Törődünk VELük! - Vel-<3t Team

item-457x item-457x
862 Utoljára frissítve: 2016. május 26., csütörtök 09:00

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!