Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. február 22., hétfő 07:58 VEL-VET hírek

Együtt egy közös ügyért

Együtt egy közös ügyért

2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam. Miért? Mert életem java részét az állatoknak szenteltem, és mert tapasztalt szakemberként hiteles személynek éreztem magam arra, hogy 120 állatvédő szervezet és 8000 ember előtt szólaljak fel és ekkora tömeggel osszam meg a bennem rejlő érzéseket, azt a kimondhatatlan mélyen gyökerező dühöt az állatkínzással kapcsolatban.

De a történet már korábban kezdődött. Hivatásom mindig szerves részét képezte a felelős állattartás propagálása minden fórumon és médiacsatornán keresztül. Aztán jött a deteki kutyamészárlás, amivel kapcsolatban orvosi szakvélemény elkészítésére kértek fel. Megkaptam az esetről a videófelvételt, ami még az évek hosszú során edződött érzelmi világomat is alaposan felkavarta! Azt a nyers brutalitást nem lehet szavakkal leírni! Itt végleg elhatároztam, hogy minden erőmmel, igyekezetemmel és szaktudásommal támogatom e nemes, humanitárius megmozdulásokat! Szóljunk azok helyett, akik némán tűrnek!

Aztán eljött a nagy nap. Már a helyszín felé haladva felidéződtek bennem azok a fájdalmas tekintetek, szomorú, elárvult szemek, kínoktól megsatnyult testek, megcsonkított végtagok, vérző sebektől hemzsegő testfelületek, amelyek mind az EMBER keze nyomait viselik magukon.

Feltettem magamnak a kérdést: "Ezek vagyunk MI?" Nem, nem .... és ebben 8000 ember erőteljes skandálása erősített meg: BÖRTÖNT AZ áLLATKÍNZÓKNAK! Ezek azok az emberek, akik életük minden percét feláldozva segítenek embertársaik bűntetteit jóvátenni! Velem együtt!

A pulpitus előtt mosolyogva kérdezték tőlem: Papír nélkül ekkora tömeg előtt? Mosolyogva válaszoltam: "Minden bennem van, ami az évek során felhalmozódott, csak ki kell öntenem!"

Aztán szólítottak, felléptem, de feszültségnek, izgalomnak, lámpaláznak apró jeleit sem éreztem magamon, körbenéztem és a velem együtt érző tömeg hatása magával ragadott. Valami ott megváltozott bennem, hogy egy nemes cél egyik jeles képviselője lehettem. Amint megkönnyebbültem a lelki tehertől óriási lelki nyugalom árasztott el. Életem legemlékezetesebb, legfelemelőbb napját éltem meg.

Köszönöm Mindenkinek, aki meghallgatott, VELem tartott és osztozott e nemes nap életre szóló élményében!

Végezetül az én napi mottóm:

"Az állattartás nem kötelesség, hanem felelősség!"

sr Paál Csaba & VEL-VET TEAM

453 Utoljára frissítve: 2016. május 15., vasárnap 20:55

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!