Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 02., hétfő 22:22 VEL-VET hírek

Rejtélyes út a gyógyulásig

ZSÖMI bizakodóan viseli az infuziót
ZSÖMI bizakodóan viseli az infuziót

ZSÖMI tavaly december elején került a nyilvántartásunkba. Éppen egy daganat műtéten esett át, ami után rosszul lett. Ajánlással kerestek fel bennünket, mivel állapota fokozatosan romlott. Étvágytalan volt és hányogatott. A műtét utáni állapot tüneteiből veseelégtelenségre lehetett számítani, később pedig ezt a feltételezést a laborvizsgálatok igazolták is. Az azonban nem derült ki, hogy pontosan mi okozta ezt?

Ezután a vese górcső alá került. További labor és képalkotó diagnosztikai eljárások következtek. Az ultrahang vizsgálat extrém módon kitágult húgyvezetőket fedett fel. Hogy mi miatt, az még az ismeretlenség homályába veszett továbbra is! Egy vesefestéses röntgenvizsgálat lett betervezve, de ez meghiúsult szerencsére, kifogástalan állapota miatt, mivel tünetmentesség diétával és minimális mennyiségű gyógyszerrel fenntartható volt.

Március végén azonban hüvelyfolyás jelentkezett nála. Ekkor újabb vizsgálatok következtek. Az újabb ultrahang vizsálat a kitágult húgyvezetőkön kívül most már cisztákat is talált a hólyagban, és ez felveti a húgyvezetők fejlődési rendellenességét, ami mindenképpen műtéti ellátást igényelt.

Az előéletét figyelembe véve nagyon felkészültünk a műtétre. A korábbi vesebetegsége miatt a legkíméletesebb altatási módszert választottuk és mindent megtettünk az altatás alatti normális vizeletelválasztás fenntartására. A műtét alatt érdekes dolgok tárultak a szemeink elé. A hólyag falán egy mogyorónyi daganat éktelenkedett, de ez csak a kisebbik baj volt: a hólyag üregében két hatalmas ciszta töltötte ki a hólyag nyaki részét. Ez mechanikai akadályt képezett a vizelet hólyagba áramlásának. Ez a húgyvezető fejlődési rendellenessége, amikor a hólyag falában fejlődik ki. Mivel így a vizelet elfolyása akadályozott volt, ez hátráltatta a normál veseműködést.

Így már választ kaptunk a korábbi rejtélyekre és a műtéttel a korábbi probléma is teljesen orvosolva lett. A műtét utáni kellemetlenségeket leszámítva a kontroll vizsgálatokon ZSÖMI kifogástalan közérzetről és laboreredményekről tett tanúbizonyságot.

Azonban örömünk még nem határtalan, hiszen egy daganat még szövettani vizsgálat alatt áll. Viszont bízunk a legjobbakban, hiszen ha már egy nehezen induló bonyolult eset csodálatos gyógyulást hozott eddig is, akkor csak pozitívan lehet továbbra is hozzáállni. ZSÖMI most már jó közérzetnek örvend, és lassan feledésbe merül az émelygős, étvágytalanággal kísért fél évvel ezelőtti reménytelennek tűnő állapota.

Törődtünk VELe! - VEL-VET Team

355

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 17. 07:46 Állati hírek
  70 évesen tapasztalja meg a szabadságot az elefánt
  Az idős elefánt még csak most tanulja, hogy milyen az, ha nem bántják, nem zsákmányolják ki, és szabadon élhet.
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. jún. 03. 07:14 Állati hírek
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság?
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság? Felsorolni is nehéz, hány ifjúsági regény és film szólt arról, hogy a kutya és a macska örök ellenség. Ki emlékszik a Frakkra? A Kutyák és macskák szupertitkos összeesküvésére? Bizony, az emberben élénken él a kép, hogy…
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. máj. 25. 13:58 Állati hírek
  Azt hitték tumora van, de...
  Először azt hitték, tumor nő a macska hasában, de amit kiszedtek belőle, az az orvosokat is meglepte! Semmire nem gyanakodott a gazdi, amikor elvitte a macskáját az éves kötelező védőoltásra, az orvosok viszont megvizsgálták Garry-t, és egy hatalmas tumort tapogattak…

Segítsünk rajtuk!