Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 02., hétfő 22:22 VEL-VET hírek

Rejtélyes út a gyógyulásig

ZSÖMI bizakodóan viseli az infuziót
ZSÖMI bizakodóan viseli az infuziót

ZSÖMI tavaly december elején került a nyilvántartásunkba. Éppen egy daganat műtéten esett át, ami után rosszul lett. Ajánlással kerestek fel bennünket, mivel állapota fokozatosan romlott. Étvágytalan volt és hányogatott. A műtét utáni állapot tüneteiből veseelégtelenségre lehetett számítani, később pedig ezt a feltételezést a laborvizsgálatok igazolták is. Az azonban nem derült ki, hogy pontosan mi okozta ezt?

Ezután a vese górcső alá került. További labor és képalkotó diagnosztikai eljárások következtek. Az ultrahang vizsgálat extrém módon kitágult húgyvezetőket fedett fel. Hogy mi miatt, az még az ismeretlenség homályába veszett továbbra is! Egy vesefestéses röntgenvizsgálat lett betervezve, de ez meghiúsult szerencsére, kifogástalan állapota miatt, mivel tünetmentesség diétával és minimális mennyiségű gyógyszerrel fenntartható volt.

Március végén azonban hüvelyfolyás jelentkezett nála. Ekkor újabb vizsgálatok következtek. Az újabb ultrahang vizsálat a kitágult húgyvezetőkön kívül most már cisztákat is talált a hólyagban, és ez felveti a húgyvezetők fejlődési rendellenességét, ami mindenképpen műtéti ellátást igényelt.

Az előéletét figyelembe véve nagyon felkészültünk a műtétre. A korábbi vesebetegsége miatt a legkíméletesebb altatási módszert választottuk és mindent megtettünk az altatás alatti normális vizeletelválasztás fenntartására. A műtét alatt érdekes dolgok tárultak a szemeink elé. A hólyag falán egy mogyorónyi daganat éktelenkedett, de ez csak a kisebbik baj volt: a hólyag üregében két hatalmas ciszta töltötte ki a hólyag nyaki részét. Ez mechanikai akadályt képezett a vizelet hólyagba áramlásának. Ez a húgyvezető fejlődési rendellenessége, amikor a hólyag falában fejlődik ki. Mivel így a vizelet elfolyása akadályozott volt, ez hátráltatta a normál veseműködést.

Így már választ kaptunk a korábbi rejtélyekre és a műtéttel a korábbi probléma is teljesen orvosolva lett. A műtét utáni kellemetlenségeket leszámítva a kontroll vizsgálatokon ZSÖMI kifogástalan közérzetről és laboreredményekről tett tanúbizonyságot.

Azonban örömünk még nem határtalan, hiszen egy daganat még szövettani vizsgálat alatt áll. Viszont bízunk a legjobbakban, hiszen ha már egy nehezen induló bonyolult eset csodálatos gyógyulást hozott eddig is, akkor csak pozitívan lehet továbbra is hozzáállni. ZSÖMI most már jó közérzetnek örvend, és lassan feledésbe merül az émelygős, étvágytalanággal kísért fél évvel ezelőtti reménytelennek tűnő állapota.

Törődtünk VELe! - VEL-VET Team

273

Ezt olvasta már?

 • 2015. aug. 26. 12:14 Állati hírek
  7 dolog, amit nem tud a kutyájáról
  Az AsapScience lelkes biológusai 7 pontban foglalták össze mindazon okokat, amiért érdemes kutyát tartani. Majd az egészet egy remek kis videóban is szemléltetik.
 • 2015. szept. 01. 14:37 Állati hírek
  Horgászni indultak, végül két kiscicát fogtak
  Amikor Jason Frost és Brandon Key elindultak szokásos horgásztúrájukra, még nem sejtették, hogy az egyik legemlékezetesebb fogásukat veszik majd videóra.
 • 2014. nov. 30. 11:51 Állati hírek
  Nem is háziasítottuk a macskát
  Először írták le a házimacska teljes genetikai kódját, melyből kiderült, milyen változásokat okozott a több évezredes együttélés az emberrel – írja az MTI. A vadon élő macskafélékhez képest módosultak azok a gének, amelyek az emlékezettel, a jutalmazással történő tanulással és…
 • 2015. dec. 05. 07:40 Állati hírek
  Amikor a felelőtlenség áldozatot követel
  Ha a gügyögés nem használ, akkor kénytelen az ember kemény eszközöket alkalmazni. Erre jutott egy állatkert igazgatója is, aki megunta, hogy hiába könyörögnek a látogatóknak: ne etessék az állatokat.
 • 2015. jún. 13. 11:19 Állati hírek
  Életében először fürdik a sanyarú sorsú tigris
  Bár természetes élőhelyükön a tigrisek szeretnek úszkálni, a két szumátrai tigris, Lily és Carli, akik egész eddig egy koszos betonketrecben éltek, még sohasem tapasztalhatták meg ezt az élményt.

Segítsünk rajtuk!