Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 24., kedd 15:56 VEL-VET hírek

A szeretet és a törődés gyógyító ereje

FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában
FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában

A szeretet, ha csodákra nem is képes, de sokszor életet ment, ezt most is megtapasztaltuk. 3 hét nem hosszú idő, de betegen megélve szinte végtelennek is tűnhet. Ráadásul a beteg környezete is egyre erősebb lelki fájdalmakat élhet át az időnként jelentkező reménytelenség és kilátástalanság miatt. Ilyen esetekben sokat segít a gyógyulásba vetett hit mind a két részről.

FRICI is 3 hetet szenvedett egy súlyos hasnyálmirigy és következményes hashártyagyulladás miatt. Mindkettő önmagában is a legsúlyosabb kórformák közé tartozik, de együttesen fellépve sokszor a halál szelét hozzák el. A hosszú gyógyulási időszak alatt ez a kis kedvenc is egyszer a fellegekben, máskor a mélységekben járt. Gazdái örömét gyakran váltotta fel a bánat és a kétségbeesés. De a gyógyulásba vetett hit mindig uralta a szomorú, elkeserítő érzelmeket. Talán egy-egy rosszullét, fájdalmas tekintet, beesett hasfal csak még inkább erősítette az odaadó, önzetlen törődést e súlyos kis négylábú beteg iránt.

Szinte már furcsának hat ilyen hosszú betegeskedés után egy artikulátlan vakkantás, egy elejtett farokcsóválás, egy nem tetszést kifejező morgás, de így tudatja, hogy hosszas szenvedés után kezd visszatérni a gazdái által biztosított boldog és gondtalan életbe.

Ilyenkor ötlik fel az emberben, hogy mi történik, ha a kilátástalan helyzetekben félúton feladjuk, küzdelmünket reménytelennek ítélve a könnyebb, gyorsabb megoldást választjuk, de nem.... A szeretet minden esetben küzdelmet eredményez, azért, aki a lelkünk és mindennapjaink legfontosabb része és őt semmilyen körülmények között nem hagyjuk magára, mert tudjuk, hogy elvesztése a mi lekünket is örökre megsebzi.

Ráadásul az élet egyik legcsodálatosabb érzése egy küldetés befejezése után boldogan együtt örülni a sikernek!


Törődünk VELük! - VEL-VET Team

276

Ezt olvasta már?

 • 2015. aug. 26. 12:14 Állati hírek
  7 dolog, amit nem tud a kutyájáról
  Az AsapScience lelkes biológusai 7 pontban foglalták össze mindazon okokat, amiért érdemes kutyát tartani. Majd az egészet egy remek kis videóban is szemléltetik.
 • 2015. szept. 01. 14:37 Állati hírek
  Horgászni indultak, végül két kiscicát fogtak
  Amikor Jason Frost és Brandon Key elindultak szokásos horgásztúrájukra, még nem sejtették, hogy az egyik legemlékezetesebb fogásukat veszik majd videóra.
 • 2014. nov. 30. 11:51 Állati hírek
  Nem is háziasítottuk a macskát
  Először írták le a házimacska teljes genetikai kódját, melyből kiderült, milyen változásokat okozott a több évezredes együttélés az emberrel – írja az MTI. A vadon élő macskafélékhez képest módosultak azok a gének, amelyek az emlékezettel, a jutalmazással történő tanulással és…
 • 2015. dec. 05. 07:40 Állati hírek
  Amikor a felelőtlenség áldozatot követel
  Ha a gügyögés nem használ, akkor kénytelen az ember kemény eszközöket alkalmazni. Erre jutott egy állatkert igazgatója is, aki megunta, hogy hiába könyörögnek a látogatóknak: ne etessék az állatokat.
 • 2015. jún. 13. 11:19 Állati hírek
  Életében először fürdik a sanyarú sorsú tigris
  Bár természetes élőhelyükön a tigrisek szeretnek úszkálni, a két szumátrai tigris, Lily és Carli, akik egész eddig egy koszos betonketrecben éltek, még sohasem tapasztalhatták meg ezt az élményt.

Segítsünk rajtuk!