Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 24., kedd 15:56 VEL-VET hírek

A szeretet és a törődés gyógyító ereje

FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában
FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában

A szeretet, ha csodákra nem is képes, de sokszor életet ment, ezt most is megtapasztaltuk. 3 hét nem hosszú idő, de betegen megélve szinte végtelennek is tűnhet. Ráadásul a beteg környezete is egyre erősebb lelki fájdalmakat élhet át az időnként jelentkező reménytelenség és kilátástalanság miatt. Ilyen esetekben sokat segít a gyógyulásba vetett hit mind a két részről.

FRICI is 3 hetet szenvedett egy súlyos hasnyálmirigy és következményes hashártyagyulladás miatt. Mindkettő önmagában is a legsúlyosabb kórformák közé tartozik, de együttesen fellépve sokszor a halál szelét hozzák el. A hosszú gyógyulási időszak alatt ez a kis kedvenc is egyszer a fellegekben, máskor a mélységekben járt. Gazdái örömét gyakran váltotta fel a bánat és a kétségbeesés. De a gyógyulásba vetett hit mindig uralta a szomorú, elkeserítő érzelmeket. Talán egy-egy rosszullét, fájdalmas tekintet, beesett hasfal csak még inkább erősítette az odaadó, önzetlen törődést e súlyos kis négylábú beteg iránt.

Szinte már furcsának hat ilyen hosszú betegeskedés után egy artikulátlan vakkantás, egy elejtett farokcsóválás, egy nem tetszést kifejező morgás, de így tudatja, hogy hosszas szenvedés után kezd visszatérni a gazdái által biztosított boldog és gondtalan életbe.

Ilyenkor ötlik fel az emberben, hogy mi történik, ha a kilátástalan helyzetekben félúton feladjuk, küzdelmünket reménytelennek ítélve a könnyebb, gyorsabb megoldást választjuk, de nem.... A szeretet minden esetben küzdelmet eredményez, azért, aki a lelkünk és mindennapjaink legfontosabb része és őt semmilyen körülmények között nem hagyjuk magára, mert tudjuk, hogy elvesztése a mi lekünket is örökre megsebzi.

Ráadásul az élet egyik legcsodálatosabb érzése egy küldetés befejezése után boldogan együtt örülni a sikernek!


Törődünk VELük! - VEL-VET Team

366

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 17. 07:46 Állati hírek
  70 évesen tapasztalja meg a szabadságot az elefánt
  Az idős elefánt még csak most tanulja, hogy milyen az, ha nem bántják, nem zsákmányolják ki, és szabadon élhet.
 • 2015. aug. 30. 09:12 Állati hírek
  Különleges mélytengeri élőlényeket találtak a Karib-tengernél
  A Karib-tenger Puerto Rico közeli térségében a mélytengeri élővilágot derítették fel egy robotjárművel, ami rendkívül jó és éles képeket készített mindenki nagy örömére. (videó)
 • 2015. jún. 03. 07:14 Állati hírek
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság?
  Vajon létezik-e kutya-macska barátság? Felsorolni is nehéz, hány ifjúsági regény és film szólt arról, hogy a kutya és a macska örök ellenség. Ki emlékszik a Frakkra? A Kutyák és macskák szupertitkos összeesküvésére? Bizony, az emberben élénken él a kép, hogy…
 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. máj. 25. 13:58 Állati hírek
  Azt hitték tumora van, de...
  Először azt hitték, tumor nő a macska hasában, de amit kiszedtek belőle, az az orvosokat is meglepte! Semmire nem gyanakodott a gazdi, amikor elvitte a macskáját az éves kötelező védőoltásra, az orvosok viszont megvizsgálták Garry-t, és egy hatalmas tumort tapogattak…

Segítsünk rajtuk!