Bejelentkezés

Regisztrálás


2016. május 24., kedd 15:56 VEL-VET hírek

A szeretet és a törődés gyógyító ereje

FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában
FRICI, immár gyógyultan gazdái és dokija társaságában

A szeretet, ha csodákra nem is képes, de sokszor életet ment, ezt most is megtapasztaltuk. 3 hét nem hosszú idő, de betegen megélve szinte végtelennek is tűnhet. Ráadásul a beteg környezete is egyre erősebb lelki fájdalmakat élhet át az időnként jelentkező reménytelenség és kilátástalanság miatt. Ilyen esetekben sokat segít a gyógyulásba vetett hit mind a két részről.

FRICI is 3 hetet szenvedett egy súlyos hasnyálmirigy és következményes hashártyagyulladás miatt. Mindkettő önmagában is a legsúlyosabb kórformák közé tartozik, de együttesen fellépve sokszor a halál szelét hozzák el. A hosszú gyógyulási időszak alatt ez a kis kedvenc is egyszer a fellegekben, máskor a mélységekben járt. Gazdái örömét gyakran váltotta fel a bánat és a kétségbeesés. De a gyógyulásba vetett hit mindig uralta a szomorú, elkeserítő érzelmeket. Talán egy-egy rosszullét, fájdalmas tekintet, beesett hasfal csak még inkább erősítette az odaadó, önzetlen törődést e súlyos kis négylábú beteg iránt.

Szinte már furcsának hat ilyen hosszú betegeskedés után egy artikulátlan vakkantás, egy elejtett farokcsóválás, egy nem tetszést kifejező morgás, de így tudatja, hogy hosszas szenvedés után kezd visszatérni a gazdái által biztosított boldog és gondtalan életbe.

Ilyenkor ötlik fel az emberben, hogy mi történik, ha a kilátástalan helyzetekben félúton feladjuk, küzdelmünket reménytelennek ítélve a könnyebb, gyorsabb megoldást választjuk, de nem.... A szeretet minden esetben küzdelmet eredményez, azért, aki a lelkünk és mindennapjaink legfontosabb része és őt semmilyen körülmények között nem hagyjuk magára, mert tudjuk, hogy elvesztése a mi lekünket is örökre megsebzi.

Ráadásul az élet egyik legcsodálatosabb érzése egy küldetés befejezése után boldogan együtt örülni a sikernek!


Törődünk VELük! - VEL-VET Team

415

Ezt olvasta már?

Segítsünk rajtuk!