Bejelentkezés

Regisztrálás


Egy közös ügyért

Egy közös ügyért

Fanny-t már hosszú évek óta ismerem és tudom milyen mély érzésekkel viseltetik az állatok iránt, főleg a sanyarú sorsúak tekintetében.

Mindig szívesen segítek neki a nap 24 órájában, hiszen tudom nem ok nélkül tárcsázza fel a telefonszámomat.  Ha hív mindig súlyos betegségre készülök, vagy pedig egy állathoz nem méltó tartási körülmény megváltoztatására irányuló törekvésre. Így történt ez most is...

Egy jó hangulatú kerti partynak indult az este, mikor a szomszédból egy cica settenkedett Fanny kezei közé. Az állat megérzései nem csaltak, legalábbis az elkövetkező pár nap ezt igazolta.

A kissé lesoványodott, szőrhiányos állat életkörülményei azonnal felderítésre kerültek. Szomorú tények láttak napvilágot, főleg a nem kívánt utódok tekintetében. Ezek Fanny-t és orvos párját azonnal elgondolkozásra késztették. Hogyan lehet e szerecsétlen sorsú kis élőlény életét jobbá tenni? A legnagyobb segítség számára ha nem ellik többé, ezzel magát és a születendő utódokat is megkíméljük a nem kívánt atrocitásoktól.

Szomorúan hívtak fel, ecsetelték az állat életkörülményeit és én is gondolkodás nélkül az ivartalanítását javasoltam. Azon sem töprengtem sokáig, hogy ezt karítatív céllal tegyem. Ennyivel talán én is hozzájárulhatok egy hányatott sorsú élőlény jövőbeni életének jobbá tételéhez.

Be is került a megbeszélt időpontban a klinikánkra. Alaposan átvizsgáltuk és műtétre alkalmasnak talátuk. A műtét a tervek szerint zajlott, komplikáció pedig csak annyi adódott, hogy 3 félidős magzatot találtunk benne. Az állat körülményeit ismerve azonban jobb, hogy ők nem jöttek napvilágra.

A megmentőit már ébren várta a kis szerencsétlen sorsú állat. Azonnal meleg szerető kezek vették körbe, sőt a fiatalok vállalták, hogy a műtét utáni lábadozási időszakban még gondját is viselik.

Megnyugtató volt látni, hogy milyen szeretet vette körül, mikor a klinikánkról eltávozott. Érdemes ilyen esetekre pénzt és energiát áldozni, hiszen biztos vagyok benne, hogy ennek az állatnak a mai naptól kezdődően gyökeresen változott meg az élete.

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy "Teréz anyákkal" találkozzon!

Törődtünk VELe! - VEL-VET Team

461 Utoljára frissítve: 2016. június 21., kedd 13:42

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!