Bejelentkezés

Regisztrálás


Egy közös ügyért

Egy közös ügyért

Fanny-t már hosszú évek óta ismerem és tudom milyen mély érzésekkel viseltetik az állatok iránt, főleg a sanyarú sorsúak tekintetében.

Mindig szívesen segítek neki a nap 24 órájában, hiszen tudom nem ok nélkül tárcsázza fel a telefonszámomat.  Ha hív mindig súlyos betegségre készülök, vagy pedig egy állathoz nem méltó tartási körülmény megváltoztatására irányuló törekvésre. Így történt ez most is...

Egy jó hangulatú kerti partynak indult az este, mikor a szomszédból egy cica settenkedett Fanny kezei közé. Az állat megérzései nem csaltak, legalábbis az elkövetkező pár nap ezt igazolta.

A kissé lesoványodott, szőrhiányos állat életkörülményei azonnal felderítésre kerültek. Szomorú tények láttak napvilágot, főleg a nem kívánt utódok tekintetében. Ezek Fanny-t és orvos párját azonnal elgondolkozásra késztették. Hogyan lehet e szerecsétlen sorsú kis élőlény életét jobbá tenni? A legnagyobb segítség számára ha nem ellik többé, ezzel magát és a születendő utódokat is megkíméljük a nem kívánt atrocitásoktól.

Szomorúan hívtak fel, ecsetelték az állat életkörülményeit és én is gondolkodás nélkül az ivartalanítását javasoltam. Azon sem töprengtem sokáig, hogy ezt karítatív céllal tegyem. Ennyivel talán én is hozzájárulhatok egy hányatott sorsú élőlény jövőbeni életének jobbá tételéhez.

Be is került a megbeszélt időpontban a klinikánkra. Alaposan átvizsgáltuk és műtétre alkalmasnak talátuk. A műtét a tervek szerint zajlott, komplikáció pedig csak annyi adódott, hogy 3 félidős magzatot találtunk benne. Az állat körülményeit ismerve azonban jobb, hogy ők nem jöttek napvilágra.

A megmentőit már ébren várta a kis szerencsétlen sorsú állat. Azonnal meleg szerető kezek vették körbe, sőt a fiatalok vállalták, hogy a műtét utáni lábadozási időszakban még gondját is viselik.

Megnyugtató volt látni, hogy milyen szeretet vette körül, mikor a klinikánkról eltávozott. Érdemes ilyen esetekre pénzt és energiát áldozni, hiszen biztos vagyok benne, hogy ennek az állatnak a mai naptól kezdődően gyökeresen változott meg az élete.

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy "Teréz anyákkal" találkozzon!

Törődtünk VELe! - VEL-VET Team

421 Utoljára frissítve: 2016. június 21., kedd 13:42

Ezt olvasta már?

 • 2015. aug. 26. 12:14 Állati hírek
  7 dolog, amit nem tud a kutyájáról
  Az AsapScience lelkes biológusai 7 pontban foglalták össze mindazon okokat, amiért érdemes kutyát tartani. Majd az egészet egy remek kis videóban is szemléltetik.
 • 2015. szept. 01. 14:37 Állati hírek
  Horgászni indultak, végül két kiscicát fogtak
  Amikor Jason Frost és Brandon Key elindultak szokásos horgásztúrájukra, még nem sejtették, hogy az egyik legemlékezetesebb fogásukat veszik majd videóra.
 • 2014. nov. 30. 11:51 Állati hírek
  Nem is háziasítottuk a macskát
  Először írták le a házimacska teljes genetikai kódját, melyből kiderült, milyen változásokat okozott a több évezredes együttélés az emberrel – írja az MTI. A vadon élő macskafélékhez képest módosultak azok a gének, amelyek az emlékezettel, a jutalmazással történő tanulással és…
 • 2015. dec. 05. 07:40 Állati hírek
  Amikor a felelőtlenség áldozatot követel
  Ha a gügyögés nem használ, akkor kénytelen az ember kemény eszközöket alkalmazni. Erre jutott egy állatkert igazgatója is, aki megunta, hogy hiába könyörögnek a látogatóknak: ne etessék az állatokat.
 • 2015. jún. 13. 11:19 Állati hírek
  Életében először fürdik a sanyarú sorsú tigris
  Bár természetes élőhelyükön a tigrisek szeretnek úszkálni, a két szumátrai tigris, Lily és Carli, akik egész eddig egy koszos betonketrecben éltek, még sohasem tapasztalhatták meg ezt az élményt.

Segítsünk rajtuk!