Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. december 12., szombat 08:39 Jó tudni!

Állati jó ajándék

Állati jó ajándék
fotó: petspyjamas.com

Közeleg a karácsony, mindenkit rabul ejt az ajándékozási láz. Sokan négylábú kedvencet szeretnének a feldíszített karácsonyfa alatt látni. Sajnos ezeknek az ajándék csomagoknak azonban ritkán tartozéka a garanciajegy és a használati utasítás. De milyen nagy baj is ez!!! Így lehetséges, hogy az ünnep feledhetetlen öröme napok és hetek múlva ürömmé válik, sőt egy egész életen át bánhatjuk eme csodás gesztusnak a következményeit. Az első pár bágyadt nap, a megmaradt finom ételek, a játszótárs hiánya, különféle váladékfoltok a bútorzaton, lemondott kecsegtető szabadidős programok, félelemmel eltöltött idő az állatorvosnál, a kézbe kapott súlyos összegű kezelési számlák mind-mind elbizonytalaníthatnak, hogy rosszul döntöttünk. De hogyan dönthetünk rosszul egy ilyen felemelkedett érzelmi hangulatú időszakban, mikor minden és mindenki megszépül?

Legfontosabb, hogy maradjunk józanok, ne dőljünk be az életünkbe beszivárgó kényszereknek. Először is magunkban kell elmélyedni és feltenni a kérdést: Határozottan akarom-e, képes vagyok-e áldozatokat hozni érte? Át tudom-e szervezni az életemet? Meg vannak-e az anyagi lehetőségeim? A környezetem elfogadja-e? stb... Ha ezeken túl vagyunk, szilárd akarattal bírunk, akkor jöhet a kiválasztás! Természetesen a mai világban talán nem a JÓFOGÁS.HU-n való böngészés a legcélravezetőbb. Vegyünk igénybe szakembereket, jelen esetben állatorvosokat, kinológusokat, kiképzőket, neves tenyésztőket, vegyünk a kezünkbe szakkönyveket, böngésszünk szakmai fórumokon döntésünk megkönnyítésében. Általuk jó esélyünk van, egy tartósan gyümölcsöző befektetésre. Választottunk, már alig várjuk, hogy megszemélyesüljön hőn áhított kívánságunk. Ne hozzunk azonnali, elhamarkodott döntést ekkor sem, hanem csigázzuk tovább vágyainkat látogatásokkal. Így megismerjük egymást, szilárd alapokra kerül végleges elhatározásunk. Ezek után jöhet az adás-vétel, az örökbefogadás, de természetesen a legszigorúbb módon hivatalos formába öntve, papíron rögzítve.

Kutyák esetében törvényi előírás, hogy a tulajdonosváltás csak microchippel lehetséges, de minden esetben javasolt kedvencünket a jövőre nézve, értéktől függetlenül megjelöltetni! A probléma mentesség érdekében  fontos a fogadott orvos, kiképző felkutatása, hogy pánik esetén legyen valaki kéznél. Ezeket a szempontokat megszívlelve nemcsak az ünnepek telnek meghitt, boldog társas együttlétben, hanem talán egy egész élet!

Dr Paál Csaba

467 Utoljára frissítve: 2015. december 12., szombat 08:59

Ezt olvasta már?

 • 2015. okt. 06. 08:02 Állati hírek
  Megölték Legolast, a gepárdot
  Felesleges orvvadászat lehetett az, aminek áldozatul esett a botswanai gepárd, akit a kutatók is megfigyeltek.
 • 2016. febr. 22. 07:58 VEL-VET hírek
  Együtt egy közös ügyért
  2016 február 12. péntekén érkezett egy röpke felkérés: "- Beszélj légyszíves állatorvosként az Együtt Egy Ügyért, Együtt az Állatkínzás Ellen tömegtüntetésen a Parlament előtt!" Nem tétováztam, egyből igent mondtam.
 • 2015. szept. 15. 07:48 Állati hírek
  Kleptomániás macska bukott le Amerikában
  Tigger, a kleptomániás macska Amerika új kedvence. Tigger egy Portlandban élő rendőr, Dave Kempas cicája. A férfi évekig értetlenül állt azelőtt, hogy állandóan játékokat, különféle használati tárgyakat, mindenféle kacatokat és szemetet talál az udvarán...
 • 2015. júl. 11. 08:40 Állati hírek
  Elválaszthatatlanok a mentett kisoroszlánok
  A két oroszlánkölyök, Shalom és Salaam márciusban születtek Gázában, és életük első két hetét a Rafaah állatkertben töltötték. Ott azonban nem tudtak róluk megfelelően gondoskodni, hiszen az állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, és komoly károkat szenvedett a légicsapások idején.
 • 2015. szept. 11. 14:13 Állati hírek
  Megdőlt az egyfolytában alvás világrekordja
  Az Európában élő nagy pele a pelefélék családjának legnagyobb képviselője. De nem csupán ebben tart rekordot, egy új kutatás szerint ez a világ legaluszékonyabb állata. Képes akár 11 hónapot is aludni egyhuzamban.

Segítsünk rajtuk!