Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. december 12., szombat 08:39 Jó tudni!

Állati jó ajándék

Állati jó ajándék
fotó: petspyjamas.com

Közeleg a karácsony, mindenkit rabul ejt az ajándékozási láz. Sokan négylábú kedvencet szeretnének a feldíszített karácsonyfa alatt látni. Sajnos ezeknek az ajándék csomagoknak azonban ritkán tartozéka a garanciajegy és a használati utasítás. De milyen nagy baj is ez!!! Így lehetséges, hogy az ünnep feledhetetlen öröme napok és hetek múlva ürömmé válik, sőt egy egész életen át bánhatjuk eme csodás gesztusnak a következményeit. Az első pár bágyadt nap, a megmaradt finom ételek, a játszótárs hiánya, különféle váladékfoltok a bútorzaton, lemondott kecsegtető szabadidős programok, félelemmel eltöltött idő az állatorvosnál, a kézbe kapott súlyos összegű kezelési számlák mind-mind elbizonytalaníthatnak, hogy rosszul döntöttünk. De hogyan dönthetünk rosszul egy ilyen felemelkedett érzelmi hangulatú időszakban, mikor minden és mindenki megszépül?

Legfontosabb, hogy maradjunk józanok, ne dőljünk be az életünkbe beszivárgó kényszereknek. Először is magunkban kell elmélyedni és feltenni a kérdést: Határozottan akarom-e, képes vagyok-e áldozatokat hozni érte? Át tudom-e szervezni az életemet? Meg vannak-e az anyagi lehetőségeim? A környezetem elfogadja-e? stb... Ha ezeken túl vagyunk, szilárd akarattal bírunk, akkor jöhet a kiválasztás! Természetesen a mai világban talán nem a JÓFOGÁS.HU-n való böngészés a legcélravezetőbb. Vegyünk igénybe szakembereket, jelen esetben állatorvosokat, kinológusokat, kiképzőket, neves tenyésztőket, vegyünk a kezünkbe szakkönyveket, böngésszünk szakmai fórumokon döntésünk megkönnyítésében. Általuk jó esélyünk van, egy tartósan gyümölcsöző befektetésre. Választottunk, már alig várjuk, hogy megszemélyesüljön hőn áhított kívánságunk. Ne hozzunk azonnali, elhamarkodott döntést ekkor sem, hanem csigázzuk tovább vágyainkat látogatásokkal. Így megismerjük egymást, szilárd alapokra kerül végleges elhatározásunk. Ezek után jöhet az adás-vétel, az örökbefogadás, de természetesen a legszigorúbb módon hivatalos formába öntve, papíron rögzítve.

Kutyák esetében törvényi előírás, hogy a tulajdonosváltás csak microchippel lehetséges, de minden esetben javasolt kedvencünket a jövőre nézve, értéktől függetlenül megjelöltetni! A probléma mentesség érdekében  fontos a fogadott orvos, kiképző felkutatása, hogy pánik esetén legyen valaki kéznél. Ezeket a szempontokat megszívlelve nemcsak az ünnepek telnek meghitt, boldog társas együttlétben, hanem talán egy egész élet!

Dr Paál Csaba

438 Utoljára frissítve: 2015. december 12., szombat 08:59

Ezt olvasta már?

 • 2015. aug. 26. 12:14 Állati hírek
  7 dolog, amit nem tud a kutyájáról
  Az AsapScience lelkes biológusai 7 pontban foglalták össze mindazon okokat, amiért érdemes kutyát tartani. Majd az egészet egy remek kis videóban is szemléltetik.
 • 2015. szept. 01. 14:37 Állati hírek
  Horgászni indultak, végül két kiscicát fogtak
  Amikor Jason Frost és Brandon Key elindultak szokásos horgásztúrájukra, még nem sejtették, hogy az egyik legemlékezetesebb fogásukat veszik majd videóra.
 • 2014. nov. 30. 11:51 Állati hírek
  Nem is háziasítottuk a macskát
  Először írták le a házimacska teljes genetikai kódját, melyből kiderült, milyen változásokat okozott a több évezredes együttélés az emberrel – írja az MTI. A vadon élő macskafélékhez képest módosultak azok a gének, amelyek az emlékezettel, a jutalmazással történő tanulással és…
 • 2015. dec. 05. 07:40 Állati hírek
  Amikor a felelőtlenség áldozatot követel
  Ha a gügyögés nem használ, akkor kénytelen az ember kemény eszközöket alkalmazni. Erre jutott egy állatkert igazgatója is, aki megunta, hogy hiába könyörögnek a látogatóknak: ne etessék az állatokat.
 • 2015. jún. 13. 11:19 Állati hírek
  Életében először fürdik a sanyarú sorsú tigris
  Bár természetes élőhelyükön a tigrisek szeretnek úszkálni, a két szumátrai tigris, Lily és Carli, akik egész eddig egy koszos betonketrecben éltek, még sohasem tapasztalhatták meg ezt az élményt.

Segítsünk rajtuk!