Bejelentkezés

Regisztrálás


2015. december 12., szombat 08:39 Jó tudni!

Állati jó ajándék

Állati jó ajándék
fotó: petspyjamas.com

Közeleg a karácsony, mindenkit rabul ejt az ajándékozási láz. Sokan négylábú kedvencet szeretnének a feldíszített karácsonyfa alatt látni. Sajnos ezeknek az ajándék csomagoknak azonban ritkán tartozéka a garanciajegy és a használati utasítás. De milyen nagy baj is ez!!! Így lehetséges, hogy az ünnep feledhetetlen öröme napok és hetek múlva ürömmé válik, sőt egy egész életen át bánhatjuk eme csodás gesztusnak a következményeit. Az első pár bágyadt nap, a megmaradt finom ételek, a játszótárs hiánya, különféle váladékfoltok a bútorzaton, lemondott kecsegtető szabadidős programok, félelemmel eltöltött idő az állatorvosnál, a kézbe kapott súlyos összegű kezelési számlák mind-mind elbizonytalaníthatnak, hogy rosszul döntöttünk. De hogyan dönthetünk rosszul egy ilyen felemelkedett érzelmi hangulatú időszakban, mikor minden és mindenki megszépül?

Legfontosabb, hogy maradjunk józanok, ne dőljünk be az életünkbe beszivárgó kényszereknek. Először is magunkban kell elmélyedni és feltenni a kérdést: Határozottan akarom-e, képes vagyok-e áldozatokat hozni érte? Át tudom-e szervezni az életemet? Meg vannak-e az anyagi lehetőségeim? A környezetem elfogadja-e? stb... Ha ezeken túl vagyunk, szilárd akarattal bírunk, akkor jöhet a kiválasztás! Természetesen a mai világban talán nem a JÓFOGÁS.HU-n való böngészés a legcélravezetőbb. Vegyünk igénybe szakembereket, jelen esetben állatorvosokat, kinológusokat, kiképzőket, neves tenyésztőket, vegyünk a kezünkbe szakkönyveket, böngésszünk szakmai fórumokon döntésünk megkönnyítésében. Általuk jó esélyünk van, egy tartósan gyümölcsöző befektetésre. Választottunk, már alig várjuk, hogy megszemélyesüljön hőn áhított kívánságunk. Ne hozzunk azonnali, elhamarkodott döntést ekkor sem, hanem csigázzuk tovább vágyainkat látogatásokkal. Így megismerjük egymást, szilárd alapokra kerül végleges elhatározásunk. Ezek után jöhet az adás-vétel, az örökbefogadás, de természetesen a legszigorúbb módon hivatalos formába öntve, papíron rögzítve.

Kutyák esetében törvényi előírás, hogy a tulajdonosváltás csak microchippel lehetséges, de minden esetben javasolt kedvencünket a jövőre nézve, értéktől függetlenül megjelöltetni! A probléma mentesség érdekében  fontos a fogadott orvos, kiképző felkutatása, hogy pánik esetén legyen valaki kéznél. Ezeket a szempontokat megszívlelve nemcsak az ünnepek telnek meghitt, boldog társas együttlétben, hanem talán egy egész élet!

Dr Paál Csaba

572 Utoljára frissítve: 2015. december 12., szombat 08:59

Ezt olvasta már?

 • 2015. júl. 03. 06:11 Állati hírek
  A kis árva kenguru új szülőkre talált
  Makaia, a nyolc és fél hónapos Goodfellow-kúszókenguru az Adelaide-i Állatkertben maradt árván, miután az anyja leesett egy ágról. Az állatorvosok pótmamát kerestek a kicsinek, Makaiát végül egy sárgalábú szirti wallaby erszényébe csúsztatták, aki felváltva táplálta a saját kölykét és az…
 • 2015. szept. 23. 20:00 Állati hírek
  Így éli az életét Julien, a Kecskeméti Vadaskert gyűrűsfarkú makija
  Major Dorottya, a maki gondozója mesélt a zoozoo.hu portálnak arról, milyen is egy gyűrűsfarkú makit felnevelni. Julien alig pár hónapos volt, mikor pótmamájához került, azóta már több mint 3 év telt el.
 • 2015. júl. 23. 07:15 VEL-VET hírek
  A bűvös 10.000....
  10.000 sok vagy kevés, minden relativitás és számmisztika kérdése... Jelen esetben, ha azt vesszük egy éve ennyi követő még csak álomnak tűnt ...
 • 2014. jan. 22. 21:07 Állati hírek
  Átlátszó izét fogtak Új-Zélandon
  Meglepő zsákmányt fogott két új-zélandi horgász: a horog végén egy szinte teljesen átlátszó valami volt. Stewart Fraser a fiaival horgászott a Karikari-félszigettől északra, amikor a furcsa élőlény bedőlt a csalinak.
 • 2015. júl. 17. 08:02 Állati hírek
  Varjú utazott egy sas hátán
  ... a képen egy varjút láthatunk, aki egy rövid időre megpihent egy sas hátán. A szürreálisnak tűnő madárutazás főszereplője valószínűleg a személyes területére betolakodó sast igyekezett elzavarni.

Segítsünk rajtuk!