Bejelentkezés

Regisztrálás


Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Titkos kulcs Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: allergia

allergia 2016 febr. 09 19:58 #37

Tisztelt Doktor úr!

Érdeklődnék az apoquel tabletta miatt. Úgy hallottam, allergiás kutyáknál bevált tabletta. 2 éve küszködünk a 4,5 éves ivartalan kan beagle-ünk allergiájával. Csináltattunk tesztet, 7 dologra allergiás, köztük a parlagfűre, bolhanyálra, házi poratkára. Kapott tavaly egy 24 injekcióból álló kúrát, amit külföldről rendeltek nekünk, de nem vált be, nyáron még erősebben jelentkeztek a tünetek. Azt tanácsolta a doki, hogy idén folytassuk. Szteroidot nem szeretnénk neki adni, de már most jelentkeztek nála allergiás tünetek, így gyorsabb módszert keresnénk. Táplálékra valószínű nem allergiás, mivel csináltunk neki egy 6 hetes eliminációs diétát, utána folyamatosan adagoltunk minden újat és egyikre se jött ki allergiás tünete. Most nyersen eszik, marhát, nyulat, kevés csirkét, szarvast, és halat. A tünetei: szeme begyullad, egész testén viszket a bőre, vakarja magát lépten-nyomon, füléből kihullik a szőr, enyhén rágja a farka tövét. Enyhíteni egyenlőre leniderm samponnal tudjuk, de már tavaly nyáron azzal is 3 naponta fürdettük (fúrott kúti vízzel, ami nem szárítja ki a bőrét).

Ezek alapján alkalmazható lenne nála ez a gyógyszer? Ha igen, milyen feltételek mellett, és honnan tudjuk beszerezni?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

allergia 2016 febr. 18 08:57 #39

Kedves Nóra!

Az ön által leírtak alapján azt hiszem az allergiás bőrgyulladás az ön kutyájánál alaposan ki lett vizsgálva, és a kezelésekből is a legmegfelelőbbet kapta. Az érzékenyítő injekció sorozat abba hagyása esetleg rontott a helyzeten, hiszen ha nem is teljes hatású, a fenntartó folytatni kellett volna nála. A leírásában szereplő faroktő rágás sok esetben a végbél mirigyek gyulladásához köthető, így azt érdemes lenne kontrollálni, és gyakori probléma esetén meggondolandó azok műtéti eltávolítása annak érdekében, hogy az allergiás okokat ne erősítsék fel.

Mivel sok allergiás bőrprobléma mögött gyakran hormonális betegségek is állhatnak (mellékvese, pajzsmirigy, nemi hormonok), érdemes ilyen irányban is tovább vizsgálni az állatot. A legújabb kezelési elvek közé tartozó antihistamin terápia most van megújulóban az állatoknál, ami az apoquel tabletta formájában kerül majd az állatorvosok gyógyszer arzenáljába. Makacs esetekben érdemes lenne megpróbálni ennek használatát is, bár tapasztalatom szerint nem csodaszerről van szó. Ez a tabletta várhatóan tavasz közepén kerül hazánkban forgalomba, keresse majd állatorvosánál.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

allergia 2016 febr. 20 15:08 #42

Köszönöm a válaszát!

A bűzmirigye sosincs teljesen tele, mindig figyelünk rá, hogy időben ki legyen takarítva. Sajnos az, hogy nem folytattuk a terápiát, nem a mi hibánk volt. Az orvos, akivel elkezdtük, nem volt kellően tájékozott, és nem tudta, hogy nem szabad abbahagyni. Már megérkezett a fenntartó oldat, be is adtuk az első adagot. Szeptember végén-október elején kapta meg az utolsó injekciót, nem tudom mennyi hatása lesz ennek így, hogy 4 hónap kimaradt, de elvileg nem kell előröl kezdeni, elég a fenntartó neki most már. Váltottunk közben az új dokink javaslatára Allermyl samponra.

Az lenne a kérdésem még, mert ez ügyben eltérőek a vélemények, hogy Ön szerint e mellett az injekciókúra mellett alkalmazható lehet e az Apoquel tabletta? Ezt majd csak nyáron, allergia alatt szeretnénk használni, amennyiben szükséges és lehetséges.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

allergia 2016 febr. 20 15:11 #43

Szervi problémája egyébként nincs, minden évben teljes vérképet csináltatunk neki, és egyik érték se mutatott semmilyen elváltozást, vagy gondot.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

allergia 2016 márc. 21 08:31 #45

A 12 éves kutyám az elmúlt nyáron elkezdte rágni, tépni a bőrét, főleg az alsó lábszárain és a talpain. Véresre vakarta a talpát a betonon. A szőre kihullott, fénytelen lett. Kapott többféle steroid injekciót, Prednisolon tablettát, kentük a lehetséges összes gyulladás, viszketés elleni krémmel. Volt vérvétel, bőrkaparék vizsgálat, ami nem mutatott ki semmit. Le lett kezelve az összes létező élősködő ellen. Nem javult. Ekkor ajánlotta az állatorvosunk az Apoquel tablettát, amit sajnos csak külföldről lehet behozni. Október óta ezt a gyógyszert szedi, pár nap alatt abbamaradt a viszketés, a sebei begyógyultak, a szőre szebb lett, mint baba korában volt. Javasolni tudom, hogy próbáljátok ki.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

allergia 2016 márc. 21 09:02 #46

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod! Múlt héten meg is kaptuk a gyógyszert, így nyáron megpróbálkozunk vele. Mi szteroidot egyáltalán nem akarunk adni, ezért keresünk alternatív módszereket helyette. Sajnos elég sok rosszat is olvastam róla, hogy szervi elváltozásokat okozhat, de csináltatunk előtte, majd használat után fél évvel egy teljes vérképet, és abból majd kiderül, ha ne adj isten gond lenne a használatából.

Esetleg azt megkérdezhetem, hogy nálatok milyen használat mellett ért el ilyen hatást? Hány kg a kutyus és hogy szedi a tablettát?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Moderátorok: dr Paál Csaba

Amennyiben hibát vagy problémát észlel a fórum működésében, jelezze azt az admin@vel-vet.net címre.

Előző hozzászólások

  • Nincs üzenet